NEOBIČNI SAVETI, A IPAK DELUJU: Jednostavni, jeftini i brzi trikovi za lakši život

Autor:

Lifestyle

25.03.2019

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad nemate gde, ključeve zakačite za brushalter, glavobolju može da leči i kora od banane, a ako vam se ne pere krompir, stavite ga u mašinu za sudove.

RepublikaFoto: Printskrin: Twitter.com/abbyspizza
Ako picu podgrejete ovako, dobiće korice i kačkavalja će se lepo otopiti

Život ponekad zna da bude veoma komplikovan, ali srećom, postoje jednostavna rešenja za mnogo svakodnevnih problema. Srpski telegraf otkriva kako da rešite neke od njih i učinite život malo lakšim.

PICA IZ ŠERPE

Šerpa sa poklopcem koja se greje na niskoj temperaturi je idealno rešenje za podgrejavanje pice jer tada korica postane hrskava, a kačkavalj se fino istopi.

PALAČINKE IZ TUBE

Kada spremate palačinke, smesa lako može da napravi haos u kuhinji prilikom sipanja u tiganj. Tog problema se možete rešiti ako prethodno smesu sipate u praznu flašu za kečap i odatle je direktno točite u tiganj.

SREDSTVOM ZA RUKE OČISTITE PATIKE

Patike sa belim đonom su pravi magnet za prljavštinu, ali se nje lako možete rešiti pomoću sredstva za čišćenje ruku. Ova metoda je mnogo brža i jeftinija od pranja u veš-mašini.

RepublikaFoto: Printskrin: Twitter.com/jingsyyy

SIRĆETOM OČISTITE TUŠ

Prljavi tuš ne morate da ribate. Sve što je potrebno jeste da sipate sirće u nepropustljivu kesu, vežete je za tuš i ostavite ga da se kupa u sirćetu u toku noći. Ujutro sklonite kesu, isperite tuš da se otarasite mirisa i biće kao nov.

BALON KAO DRŽAČ

Odeća često sklizne sa ofingera. Ako na krajevima ofingera vežete balone, oni će sprečiti klizanje odeće.

RepublikaFoto: Printskrin: Twitter.com/FabulousFeder

MIRIŠLJAVI TOALET-PAPIR

Umesto skupih osveživača vazduha, možete da sipate nekoliko kapi esencijalnog ulja na kartonsku rolnu toalet-papira. Dokle god ne iskoristite papir, vaš toalet će mirisati lepo.

PRIRODAN LEK

Kada vas boli glava, a pri ruci nemate aspirin, kora od banane vam može pomoći. Ona sadrži veliku količinu potasijuma, koji ublažava bol. Samo stavite koru na čelo i sačekajte da počne da deluje.

RepublikaFoto: pixabay.com

HILZNA ZA UKRASNI PAPIR

Ako ste otvorili pakovanje ukrasnog papira i niste ga celog iskoristili, možete ga spakovati u kartonsku rolnu od toalet-papira.

ŽICA ČUVA KABL

Kabl punjača za telefon često prvi strada zbog savijanja. Međutim, ako ga obložite žicom pri vrhu, sprečićete ovaj problem.

RepublikaFoto: Printskrin: Twitter.com/DafinaXxxX

VILJUŠKOM DO SAVRŠENOG TEPIHA

Nameštaj ostavlja utisnut trag na čupavom tepihu koji se vidi prilikom promene rasporeda. Ove ružne tragove možete da uklonite običnom viljuškom.

KARTON SAVRŠEN ZA NAOČARE

Iako ne izgleda lepo, unutrašnji karton od toalet-papira može da sačuva naočare za sunce kada se nose u torbi ili koferu. U svakom slučaju je bezbednije nego bez zaštite.

RepublikaFoto: Printskrin: Reddit.com/peeingattention

PENOM ZAŠTITITE AUTO

Ako imate tesnu garažu i uvek brinete da vratima ne udarite u zid, možete staviti zaštitnu penu na zid i sebe spasete nepotrebnog odlaska kod majstora.

GRUDNJAK ZA KLJUČEVE

Kada ne nose torbu ili nose tesne farmerke, pripadnice lepšeg pola mogu ključeve da zakače za brushalter.

RepublikaFoto: Printskrin: Twitter.com/2fab2care

KROMPIR IZ MAŠINE ZA SUDOVE

Kada koristite mnogo krompira, možete ga lako oprati ako ga poređate u mašini za suđe i pustite je da radi bez deterdženta.

TRAKA ZA TEPIH

Specijalnom trakom koja ima dve lepljive strane možete da zalepite tepih za pod kako se ne bi klizao.

RepublikaFoto: Printskrin: Twitter.com/TheGoogleFactz

DRVENA KAŠIKA PROTIV KIPENJA

Ako stavite drvenu kašiku preko šerpe u kojoj vri tečnost, manja je verovatnoća da će ona iskipeti jer kašika buši mehuriće i znatno usporava ovaj proces.

ULJE PRODUŽAVA MIRIS PARFEMA

Ako pre prskanja parfema na vrat namažete ulje za telo, ono će duže čuvati čestice parfema i samim tim će se duže osećati prijatan miris.

PENA ZA BRIJANJE PROTIV OPEKOTINA

Pena za brijanje od mentola je odlična u borbi protiv opekotina od sunca. Samo je razmažite na problematičnom mestu. Ne utrljavajte je, već je ostavite da odstoji razmazana 30 minuta. Posle toga je isperite i ponavljajte ovaj postupak dok se ne otarasite problema.

RepublikaFoto: Printskrin: Facebook.com/Vivi Camposano-David

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading