SAVRŠEN PROLEĆNI MEJKAP: Šminker poznatih Srpkinja Dušan Lazić Laza otkriva trikove za lepotu

Autor:

Lifestyle

24.03.2019

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove sezone praktikujte liniju na oku u jakim bojama, monohromatski izgled u puder i rozikastim tonovima, a ako se opredeljujete za jaču šminku, oči istaknite tamno i svetlosmeđom, betonsivom ili pak svetloljubičastom.

RepublikaFoto: Miomir Milić
Laza šminka modnu blogerku Mimu Zečević

Proleće je stiglo i svaka žena zna da je vreme za veliko spremanje, menjanje zimske garderobe za letnju, a to važi i za način na koji negujemo kožu, kao i stil šminkanja. Iz tog razloga, Srpski telegraf otkriva nekoliko tajni o lepoti omiljenog šminkera poznatih dama Dušana Lazića Laze, koji je najavio pravi mejkap spektakl na prvom beogradskom masterklasu 3. aprila u Kombank dvorani, gde će pred publikom šminkati pevačicu Svetlanu Cecu Ražnatović.

- To su Ilda Šaulić, Marina Tadić, Emina Jahović i Edita Aradinović. Potpuno različiti tipovi devojaka, ali sa prirodno lepom kožom - priča šminker.

- Preduslov za dobro našminkano lice je negovana koža. Pod tim ne podrazumevam, a još manje insistiram, na preskupim tretmanima i nedostižnim kremama, već na dnevnoj rutini umivanja lica, pedantnom skidanju šminke pred spavanje i redovnom korišćenju hidratantne kreme, koja ne mora biti preskupa. Idealno je rešenje i medicinska krema. Za mene ovo predstavlja minimum koji svaka žena koja drži do sebe mora da ispoštuje, bez izgovora - objašnjava čuveni Laza i otkriva koja od poznatih dama ima najbolji ten i zahteva najmanje korekcije.

RepublikaFoto: Danilo Pavlović
Dušan Lazić Laza

On objašnjava koja je razlika između zimske i prolećne šminke.

- Proleće nam donosi vedrinu, šarenoliki kolorit i već pomalo osunčan svež ten. Ove sezone praktikujte liniju na oku u jakim bojama, monohromatski izgled u puder i rozikastim tonovima, a ako se opredeljujete za jaču šminku, oči istaknite, umesto crnom, tamno i svetlosmeđom, betonsivom ili pak svetloljubičastom - savetuje Laza i predlaže kako da se našminkate kada obučete malu crnu haljinu.

- Crna garderoba daje prostora da eksperimentišete sa stilom šminkanja. Plave oči najbolje izgledaju istaknute zlatnom, braon ili tamnozelenom bojom, dok na crnim očima magično deluju sve nijanse ljubičaste, od najsvetlije do kraljevskoljubičaste. Smeđe oči zahtevaju toplinu, koju ćete najbolje postići bakarnim, bronzanim i senkama u boji cigle - kaže slavni šminker i otkriva šta je najveći problem kada je u pitanju područje oko očiju.

- Podočnjaci su najosetljivija tema i nezahvalno je davati generalne savete jer je njihovo prikrivanje izazov i za šminkere profesionalce. Svakako izbegavajte slojevitost jer biste ih na taj način još više naglasili. Birajte korektore koji će pored fizičkog pokrivanja podočnjake "peglati" na bazi kolor korekcije, bogatstvom pigmenata i boje u samoj teksturi.

Ceca bez šminke

Foto: Privatna arhiva

Na prvom beogradskom Master Classu 3. april u Kombank dvorani Laza će šminkati Svetlanu Cecu Ražnatović, što znači da će se poznata pevačica pojaviti pred publikom bez trunke šminke.

- Masterklas je namenjen svima koji vole šminku, razmišljaju o šminkanju kao potencijalnom zanimanju, kao i profesionalnim šminkerima sa iskustvom. Predstaviću svoj rad u detalje uz iscrpna objašnjenja i tumačenje proizvoda na modelu, konkretno našoj najvećoj muzičkoj zvezdi Ceci Ražnatović. Za profesionalce će biti inspirativno jer ću demistifikovati svoj rad i pokazati svoje bjuti trikove. Dame koje žele da nauče da se same šminkaju naučiće da odaberu i primene pravi proizvod na sebi, uštedivši veliku količinu novca, koji inače potroše na pogrešno odabrane proizvode. Priču ću bazirati na dugogodišnjem iskustvu i trudiću se da motivišem što više mladih ljudi jer, pored šminkerske veštine, presudni faktor za uspeh u mom slučaju bila je životna i radna filozofija. Obezbedio sam fantastičan poklon-paket za sve prisutne na masterklasu, koji broji 20 proizvoda, i čija vrednost prelazi cenu karte, i na to sam jako ponosan.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Laza šminka Cecu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading