KREATIVNA ORGANIZACIJA: Praktični saveti za rešavanje roditeljskih problema

Autor:

Lifestyle

03.02.2019

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo predloga kako da iskoristite brojne predmete koje imate u kući kako biste sebi olakšali život.

RepublikaFoto: Promo
Igranje na snegu sa mališanima može prouzrokovati rađanje kreativnosti

Biti roditelj nije lako. Deca iz korena ljudima menjaju život i sa sobom donose mnogo radosti, ali i briga. Srpski telegraf otkriva trikove koji vam mogu pomoći da se izborite sa svakodnevnim roditeljskim problemčićima i oduševite svoje mališane.

Foto: pixabay.com

SIGURAN ROŠTILJ Roditelji često kupuju plastične kaveze, koje pune igračkama kako bi bili sigurni da beba neće otpuzati gde ne treba dok su oni zauzeti drugim aktivnostima u kući. Međutim, plastični kavez može da zaštiti dete i od vrućeg roštilja, jer mališani ne mogu da pređu preko njega. Samo treba njime zaštiti roštilj i to je to.

IMPROVIZOVANI BAZEN Kada dođe leto i sa mališanima odete na plažu, možete ih iznenaditi malim improvizovanim bazenom. Sve što vam je potrebno su zavese za tuširanje. Iskopajte rupu, obložite je zavesom (pazite da ne bude pocepana), pričvrstite je nečim, napunite vodom i dodajte igračke. Mališani će biti oduševljeni.

ČISTE IGRAČKE Kada kažemo sirće, svi prvo pomislimo na hranu i salate. Međutim, ono što je manje poznato je da je sirće izuzetno dobro sredstvo za čišćenje plastičnih i gumenih igračaka. Stavite prljave igračke u mašinu za pranje suđa, umesto praška sipajte šolju i po sirćeta i ostavite da se operu. Sijaće kao nove.

PENA ZA BEZBEDNOST Sunđerasta (poliuretanska) pena je jako korisna stvar za više stvari u domaćinstvu. Jednako tako je i zaštitna barijera između vrata i prstića vaših mališana. Isecite mali deo pene, zakačite je za vrata tako da ona ne mogu da se u potpunosti zatvore i nećete morati da brinete o potencijalnim povredama. Pena neće samo zaštiti prste vaših mališana od vrata. Ona može da ih zaštiti i kad su u dupku i jure po sobi, a u isto vreme može da zaštiti zid i nameštaj od udarca. Sve što je potrebno je da izmerite potrebnu količinu pene, isečete je i njome obložite donju platformu hodalice gde su točkići.

Foto: pixabay.com

CIGLE OD SNEGA Običnom plastičnom činijom možete praviti cigle od snega, a od tih cigala zajedno možete da napravite malu tvrđavu. Snežna tvrđava će ih obradovati, a pravljenje objekta će se lako pretvori u višesatnu zanimaciju na otvorenom.

POSUDICE ZA CUCLE Svaki roditelj će vam reći da je cucla jedna od stvari koje se najlakše gube kad su bebe u pitanju. Ako želite da uvek znate gde se ona nalazi, najpametnije bi bilo da nađete posudice u kojima ćete ih čuvati kada one nisu u ustima dece. To mogu da budu i jeftine plastične, samo pazite da budu čiste.

ŠARENI SAT Mališani imaju mnogo muka sa kazaljkama. Zbog toga su im digitalni satovi ili oni na telefonima mnogo draži. Ali to ne znači da zidni sat sa kazaljkama ne može da se iskoristi. Različitim bojama obojte različite sate u danu (kao na slici) i obeležite ih različitim aktivnostima koje bi mališani trebali da rade u to vreme. Na taj način će deca lakše da se izbore sa kazaljkama, a počeće da razvijaju i odgovornost za vreme i dobre navike.

BOJICE OD VATE Deca obožavaju da se igraju flomasterima. Boje ih fasciniraju, posebno ako su jake. Međutim, flomaster može biti potencijalno opasan zbog svog sastava. Bojenje može biti bezbednije. Sve što vam je potrebno su vate, štipaljke i vodene boje za decu. Zakačite štipaljku za vatu i pustite mališane da boje do mile volje.

OFINGER ZA STVARI Kapice, rukavice, portikle i cipelice se često zature. Najjednostavnije rešenje za ovaj problem je da izdvojite ofinger, postavite ga da visi na vidljivom mestu i za njega štipaljkama zakačite sitne odevne stvari za mališane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading