Dekoracija stola važna koliko i ukusna hrana na njemu!

Autor:

Lifestyle

30.12.2018

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremanje praznične trpeze je jedan od najtežih ispita za sve domaćice i domaćine u godini. Moraju da pogode ukus svih bližnjih koji će ih posetiti u najluđoj noći, a znamo da, kako to obično ide kod nas, ljudi za stolom ne smeju da budu nezadovoljni. Međutim, još veći izazov često predstavlja dekoracija stola. Hrana simbolizuje sreću i bogatstvo koje se priželjkuje, a dekorisana kuća puna raznovrsnih ukrasa označava obnavljanje i stvaranje nove snage doma.

RepublikaFoto: pixabay.com
Srećni predstojeći praznici

Ista količina ljubavi koja se unese u spremanje hrane treba se uneti i u dekoraciju stola, na kojem će se naći trpeza u toku dočeka Nove godine. Najefikasnija boja za aranžiranje stola je crvena, jer je ona simbol života i ljubavi. Crveni dekor i salvete stimulisaće radost i savršeno će se uklopiti u prazničnu atmosferu. Crveno će se najbolje uklopiti sa zelenom bojom stolnjaka.

 

Stručnjaci preporučuju da se sto treba ukrasiti i prirodnim ukrasima kao što su šišarke, kestenje i imela. Ukrasne, svečane i romantične sveće su poželjne jer simbolizuju svetlost u tami i početak novog života. Goste će takođe obradovati i poklončići u tanjiru, ali i dobro raspoloženi domaćini. Oni malo kreativniji mogu i samu hranu da aranžiraju tako da sam tanjir bude ukras, pa, na primer, možete da napravite lik Deda Mraza ili jelku od grožđica, maslina, sira, krekera...

Budite nasmejani, glasni i veseli. Verovanje kaže da će buka i veselje uneti radost u novu godinu i oterati zle duhove. Što se dekoracije prostorije tiče, običaj je da se vrata, prozori i nameštaj u domu kite zimzelenim grančicama, lovorom i imelom. Time se nagoveštava da će uskoro sve opet ozeleneti posle duge zime.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading