Ovako treba da se našminkate za Novu godinu

Autor: b92, Republika

Lifestyle

29.12.2018

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako nas na novogodišnju šminku uvek asociraju šljokice čini se da je danas, više nego ikada, popularan prirodni izgled lica.

RepublikaFoto: pixabay.com

Svež ten sa minimalno šminke definitivno je u trendu ove sezone, a mnoge poznate dame su ga i učinile popularnim. Ipak, svaka žena voli malo šminke na svom licu, naročito u noći Nove godine. 

Povodom nadolazećih praznika i svečanih prilika razgovarali smo sa profesionalnom scenskom šminkerkom Mirjanom Jovičić. 

Mirjana je za Super ženu otkrila kako da se našminkamo za Novu godinu, a da ne delujemo napadno, šta je najbolje za puniji izgled usana i kako da šminkom pokrijemo umor na licu. 


1. Kakav trend u šminkanju je obeležio 2018. godinu? 

U 2018. se išlo iz krajnosti u krajnost što se tiče trenda šminkanja- od jarkih boja na kapcima i plavim karminom na usnama sa mnogo sjaja i hajlajtera na licu do prirodnog izgleda koji je predstavljen uz Kejt Midlton. Tako da, kako god da ste se našminkale, ne biste pogrešile. 


2. Kako da se našminkamo za novogodišnje veče, a da ne delujemo napadno? 

Jednostavnom i brzom tehnikom šminkanja pomoću pigmenata za oči možemo da se našminkamo prirodno, a efektno. Bez ikakvog senčenja i izvlačenja ajlajnera, jednom četkicom, utapkati odgovarajući pigment na ceo kapak i ispod oko. U uglove oka i ispod obrva stavimo svetliju senku i maskaru. Dobićemo savršenu šminku za sve prilike. Naravno po želji rumenilo ili bronzer i sjaj ili karmin. To je nepogrešivo. Ako nema nepravilnosti na licu hajlajter je uvek dobrodosao kao svežina. 

3. Šta je najpraktičnije- klasičan karmin, mat karimn-sjaj ili običan sjaj? 

Ako praktikujete prirodan izgled usana ili volite karmine koristite tonirane sjajeve, praktični su i ne morate da iscrtavate usta. Uvek će izgledati punije. 

4. Kako najbolje da prekrijemo podočnjake i umor na licu? 

Što se tiče podočnaka znaju da predstavljaju veliki problem i tu često grešimo jer koristimo jako svetle i guste korektore koji nam još više mogu istaći podočnjake i borice oko očiju. Zato izaberite neki u boji vašeg tena, lagane teksture i izgledaćete blistavo i prirodno. 

Budite umereni u korišćenju šminke, pogotovo ako ste amateri jer nekad manje može da bude više.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading