Sok od OVE BILJKE rešiće vam problem sa opadanjem kose, ali to nije jedino njeno lekovito svojstvo

Autor: aura.ba

Lifestyle

13.11.2018

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne možete više da smislite kako da kosa prestane da vam opada, ali postoji rešenje iz prirode.

RUSKI NARODNI LEKOVI: Čaj od breze protiv bola u bubregu
RepublikaFoto: pixabay.com

Tekst potpisa

U pitanju je breza koja je bogata sapuninima, taninima, esencijalnim uljima, betulinom, saharozom i vitaminom C. Prirodan je antibiotik i dijuretik. Koriste je protiv urinarnih infekcija, jer pomaže telu da izbaci tečnost, a da ne opterećuje bubrege. 

Postoji više recepata i uputstava kako da najuspešnije koristite brezu, bilo da se radi o listovima, smoli, soku. U borbi protiv gubitka kose koristite lišće breze. Treba vam 20 grama svežih listova i 200 militara ključale vode. Lišće iseckate i skuvate. Tečnost pokrijte i ostavite dok se ne ohladi. Dodajte malo sode bikarbone i sačekajte šest sati. Procedite i nanesite sok na glavu. Ponovite postupak posle četiri sata.

Još jedna tečnost se pravi od pupoljaka breze. Treba vam 200 pupoljaka. Kuvate ih u vodi sve dok pola tečnosti ne ispari. Pijte ovaj sok u toku dana na svaka četiri sata, a dobar je za reumu, protiv srčanog udara ili za mršavljenje.

Foto: pixabay.com
Šuma breze

I brezina kora je korisna. Možete je iseći i skuvati. Proceđenu je pijete ukoliko imate problema sa čirom ili probavom, a čisti sok breze skupljate zarezivanjem kore i ugradnjom levka kroz koji sok curi u teglu. Pijte ga dva ili tri puta dnevno protiv bolesti mokraćnih organa i nezdrave kože. Takođe, ovaj sok ima veliku hranljivu vrednost i puni vas energijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading