UMORNI STE OD BROJNIH OBAVEZA? Ova dva minerala će vam preporoditi organizam

Autor: Sponzorisani tekst

Lifestyle

19.07.2018

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj nagomilanih obaveza koje moramo da obavimo tokom dana, često dovodi do one poznate rečenice da nam nedostaje nekoliko sati kako bismo sve obavili. Osećamo se umorno i iscrpljeno, a nekad se javlja i bol u mišićima. Kada konačno stignemo do kreveta, muči nas nesanica. Sutradan sve ispočetka.

RepublikaFoto: Promo foto
Odnos ova dva minerala jako bitan za organizam

U tom začaranom krugu, važno je da mislimo na svoje zdravlje, pokušamo da se zdravo hranimo, vežbamo i unosimo dovoljno vitamina i minerala. Stručnjaci kažu da su magnezijum i kalcijum minerali koji nam mogu pomoći da se osećamo bolje.

Magnezijum je taj koji uspostavlja ravnotežu elektrolita, reguliše metabolizam energije i smanjuje zamor i iscrpljenost.

RepublikaFoto: Promo foto

On takođe ima ulogu u sintezi proteina, funkciji mišića, uključujući i srce, a veoma važnu ulogu ima i održavanju normalne funkcije nervnog sistema.

Kalcijum je u organizmu zadužen za čvrste i zdrave kosti, kosu i nokte. Najbolju apsorpciju imaju kada se uzimaju zajedno i to u idealnom odnosu dva prema jedan, u korist magnezijuma, pa imajte to na umu kada budete birali svoj mineralni "koktel“, a kako biste svom organizmu pružili optimalnu dozu za zdraviji život.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading