Ako vas muče alergije, JEDITE OVU HRANU!

Autor: Republika

Lifestyle

11.05.2018

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje namirnice koje mogu da ublaže simptome alergije. Ukoliko ih redovno konzumirate sigurno će vam biti lakše, a zdravi su pa svakako ne mogu da škode...

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Citrusi

Odličan su izvor vitamina C koji ublažava alergijske simptome. Pomorandža sadrži blizu 100 mg, a veći grejp preko 110 mg ovog vitamina. Preporučuju se i limun, limeta i mandarina.

Bobičasto voće

Kvercetin ublažava simptome alergija tako što blokira oslobađanje histamina. Ima ga u voću i povrću, posebno u citrusima, jabukama, luku, peršunu, grožđu, bobičastom voću, maslinovom ulju...

Jogurt

Dobre bakterije kakvih ima u jogurtu pomažu da se očuva zdrava mikroflora u crevima gde se nalaze brojne ćelije imunološkog sistema. Dobre bakterije podižu imunitet i čine nas otpornijim na alergene.

Kivi

Vitamin C iz kivija poboljšava aktivnost enzima koji razgrađuje histamin, što može da pomogne ljudima s blažim oblicima histaminske intolerancije. Uz kivi i citruse, odlični izvori vitamina C je i paprika.

Ananas

Istraživanja su dokazala protuupalni učinak bromelaina iz ananasa i smanjenje iritacije na alergijske bolesti kao što je astma. Uključite ga u ishranu, na primer u obliku voćne salate. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading