Ovaj tretman provereno snižava KRVNI PRITISAK

Autor: Republika

Lifestyle

09.04.2018

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultati studije koja je trajala punih 25 godina poikazuju da odlazak u saunu znatno smanjuje rizik od nastanka visokog krvog pritiska.

RepublikaFoto: pixabay.com

Dvadesetpetogodišnja studija koju je sproveo Univerzitet Istočna Finska otkrila je da odlazak u saunu znatno smanjuje rizik od nastanka visokog pritiska. 

Istraživanje je obuhvatilo 1.621 muškarca, a oni koji su odlazili u saunu najmanje dva do tri puta nedeljno, bili su za 24 odsto manje skloni hipertenziji. Saune šire krvne sudove, pa na taj način dolazi i do opadanja krvnog pritiska, a povećavaju i potrošnju tečnosti u organizmu koja takođe uzrokuje sniženje krvnog pritiska. 


Osim oslobađanja stresa, izbacuju se toksini iz organizma, poboljšava se san, unapređuje kardiovaskularni sistem i tope kalorije. 

- Opuštanje tela i uma nakon stresnog dana na poslu jedan je od najvažnijih faktora za zdrav i dugovečan život - navodi autor studije Jari Laukanen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading