Odrasli

U 8. MESECU TRUDNOĆE MI JE IZAŠLA BUBULJICA NA NOSU: Mislila sam da nije ništa, a ispostavilo se da je opasan rak!

Bila je trudna i uplašena.

15.05.2024 11:05

U 8. MESECU TRUDNOĆE MI JE IZAŠLA BUBULJICA NA NOSU: Mislila sam da nije ništa, a ispostavilo se da je opasan rak!
Credit: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Čelsi De Mejn je bila u osmom mesecu trudnoće kada joj se na nosu pojavila čudna bubuljica i uprkos svim naporima nije uspela da je se reši. Buduća mama je ignorisala problem dve nedelje pre nego što je otišla u apoteku po savet o neuglednoj izbočini. I tada je njen problem sa bubuljicom postao hitan slučaj.

U razgovoru za FEMAIL objasnila je da su je farmaceuti pozvali da ode kod lekara, sumnjajući da je bubuljica zapravo rak.

- Sećam se da sam pokušala da je istisnisnem, ali imala je tako čudnu teksturu. Bio je decembar 2020. – bilo je toliko toga što se dešavalo tokom pandemije koronavirusa i moje trudnoće. Nisam baš imala vremena da brinem o bubuljici.

Credit: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Izašla joj bubuljica na nosu pa shvatila da ima rak

Kada su rezultati prve biopsije stigli, Čelsi je osetila olakšanje. Ali njen doktor nije bio ubeđen i pozvao ju je da uradi još testova.

- Nisam mislila da je to potrebno jer su mi rezultati bili dobri. Ali druga biopsija je otkrila da imam karcinom skvamoznih ćelija, priseća se vlasnica salona iz Hobarta.

Radilo se o smrtonosnom raku kože

Objasnila je da je to vrsta melanoma, najsmrtonosnijeg raka kože.

Čelsi je dobila dijagnozu raka dan pre nego što je rodila sina - što je vreme slavlja pretvorilo u pustoš. Seća se kako je 24 sata pre porođaja provela plačući u jastuku.

- Bila sam tako uznemirena da uopšte nisam mogla da spavam. Samo sam razmišljala o svom sinu i šta bi to značilo za njega. Moj rak je bio veći od mene - moj ceo fokus je bio na mom detetu i potrebi da budem apsolutno prisutna za njega.

 

Čelsi u početku nije mogla da veruje da ima melanom - imala je samo tri ili četiri opekotine od sunca u svom životu. Ali shvatila je da je bila bezobzirna jer nije adekvatno koristila zaštitu od sunca zbog ljubavi prema preplanuloj koži i južnoafričkog porekla.

 

- Nikad nisam mislila da je krema za sunčanje važna. Posebno ne za mene, rekla je.

Majka je morala da čeka pet nedelja pre nego što su joj lekari secnuli nos i izvadili kanceroznu kvržicu. To vreme je provela ljuljajući se između straha za svoj život i zahvalnosti što su joj lekari uhvatili rak u ranoj fazi.

Lekari su uspeli da ublaže te brige tako što su operisali - ali posle operacije Čelsi je morala da se suoči sa novim demonom.

- Mesto rane je bilo zastrašujuće, na mom nosu je bio krater veličine novčića od dva dolara sa ružnim ukrštenim šavovima svuda okolo. Bilo je glupo razmišljati o nepravdi u ovom trenutku - desio se najbolji scenario, moj rak je nestao. Ali bože, izgledalo je užasno. Nos mi je bio čudan i podignut sa strane, i imao je nekoliko boja.

 

Rekla je da ne bi mogla da se oporavi  od svega nakon porođaja i operacije da nije bilo njenih prijatelja i komšija.

- Bilo je zaista teško viđati ljude jer je to bilo u vreme korone, ali zajednica se zaista okupila. Otac mog sina je bio stub - ne bih mogla bez njega. Moji prijatelji i komšije su organizovali obroke, moji roditelji su ostali kod nas nekoliko nedelja, a ja sam dobila ove neverovatne korpe sa čokoladom, šampanjcem i prirodnim uljima.

Čelsi je tvrdila da je njen život dobio potpuno novi smisao nakon njenog zdravstvenog izazova i da je promenila nekoliko svojih svakodnevnih navika.

- To je potpuno promenilo moj pogled na sve. Prestala sam da se nerviram zbog svakodnevnih stvari i pustila sam da život teče svojim tokom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)