DA LI JE PRONAĐEN LEK PROTIV RAKA? Vakcina protiv opake bolesti uskoro se testira i na ljudima

Autor: Republika

Lifestyle

29.03.2018

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proteklih nekoliko decenija borba sa karcinomom je velika ne samo kod pacijenata, već i kod istraživača i naučnika koji iz godine u godinu nude nova revolucionarna rešenja u borbi protiv kancera. Kako postajemo svesniji kako lečiti i sprečiti različite oblike raka,možda uspemo da konačno pobedimo ovu opaku bolest.

RepublikaFoto: pixabay.com

Vakcina koju je patentirao tim naučnika sa univerziteta Stenford, već je testirana na miševima i dala je neverovatne rezultate. 

Čak 97% ćelija raka su uklonjenje, uključujući i one u fazi metastaze. 

Do kraja godine ova vakcina bi trebalo da bude testirana i na ljudima, prenose svetski mediji. 

Vakcina će biti testirana u dve grupe, koristeći ukupno 35 pacijenata. Svaki učesnik će primiti malu dozu zračenja zajedno sa dva kruga vakcine u toku šest nedelja. Ali ovo nije jedino rešenje koje je nedavno osmišljeno.

Već postoji sličan pristup koji je već odobren za određene vrste limfoma i leukemije, ali postoje određeni nedostaci - naime, u troškovima i potencijalnim neželjenim efektima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading