OVU HRANU NE NARUČUJTE U RESTORANU: Kuvari otkrli TAJNU od koje će vam pripasti MUKA!

Autor: M.O.

Lifestyle

28.11.2023

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobro obratite pažnju!

OVU HRANU NE NARUČUJTE U RESTORANU: Kuvari otkrli TAJNU od koje će vam pripasti MUKA!

Foto: shutterstock

Sve žene vole dane kada ne moraju da spremaju kod kuće, već zajedno sa svojom porodicom ili prijateljima jedu napolju. 

Iako smo skloni da u restoranima često poručujemo ono što najviše volimo, ipak postoji jedno ogromno "ne" kada je hrana u pitanju. 

Šta nikako ne jesti u restoranu

Kuvar Džejkob Ponder iz Atlante ističe da je bitno da se pridržavate specijaliteta restorana. Na primer, ne bi bilo pametno naručiti hamburger u ribljem restoranu, jer se specijaliteti restorana obično prave sa posebnom pažnjom i veštinom. Takođe, važno je imati na umu da restorani obično imaju ograničene kuhinjske resurse, pa je bolje birati jela koja su u skladu sa onim po čemu je restoran poznat.

Republika

Foto: pixabay

Obratite pažnju na hranu koju naručujete u restoranima

 

Sirova hrana


Ponder naglašava da je važno izbegavati naručivanje sirove hrane u restoranima koji nisu specijalizovani za takvu vrstu ishrane. Ovo je posebno bitno zbog potencijalnih zdravstvenih rizika koje sirova hrana može nositi. Ono što je prilično loše kod sirove hrane jeste to što je često u restoranima dugo stoji.  Stoga, preporučuje se veliki oprez prilikom naručivanja ovakvih jela.
Republika

Foto: pixabay.com

Suši je jedno od napoznatijih i omiljenijih sirovih jela

 


Desert

Kada je reč o dezertima, Ponder savetuje da je bolje posetiti specijalizovanu pekaru ili poslastičarnicu nego naručivati dezert u restoranu. Na taj način možete uživati u jedinstvenim poslasticama koje nisu uobičajene na restoranskim menijima.

Pržena hrana

Profesionalni kuvar Raymond Nil ističe da bi trebalo izbegavati prženu hranu u restoranima, posebno zbog njenog visokog sadržaja kalorija i masti. Ulje u kojem se prži hrana je vrlo često korišćenja više puta, što je sve samo ne zdravo i higijenski..  Takođe može biti teška za varenje i može dovesti do osećaja usporenosti nakon obroka.



Hrana sa teškim sosovima

Nil preporučuje izbegavanje jela sa kremastim ili sličnim teškim sosovima, jer obično sadrže velike količine kalorija i masti. Koliko god da se radi o lukszunom restoranu, nije tako retko da se specifični sos ne spremi dobro te može da uzrokuje probleme poput dijareje. Umesto toga, preporučuje se biranje jela sa laganijim sosovima kako bi se održala ishrana u skladu sa zdravstvenim ciljevima.

Hrana koju možete lako da napravite kod kuće

Konačno, Nil savetuje da se izbegava naručivanje jela koja se lako mogu pripremiti kod kuće. Kada već izlazite u restoran, bolje je odabrati nešto što je posebno i jedinstveno, a što nije lako dostupno za pripremu u kućnim uslovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading