OVAJ SIMPTOM NIKAKO NE SME DA SE IGNORIŠE: Nakon jutarnjeg trčanja završio u bolnici, a evo i zbog čega!

Autor:

Lifestyle

11.11.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osetio je veliki bol u drudima i oznenada je završio na zemlji.

OVAJ SIMPTOM NIKAKO NE SME DA SE IGNORIŠE: Nakon jutarnjeg trčanja završio u bolnici, a evo i zbog čega!

Foto: Printscreen Facebook

Pol Vapman ima 42 godine, živeo je obično i imao je zdrave navikao, kao i svako, a jedno jutro desilo mu se pravo iznenađenj. Naime, Pol je otišao na trčanja, međutim, posle samo pet minuta osetio je veliki bol u predelu grudi, piše "Express". 

Iako Pol trči dva-tri puta u toku nedelje, tačno zna kako se njegovo telo oseća tokom trčanja, pa je uvideo da osećaj koji se pojavio nije normalan i uobičajen.

Ovaj generalni dirketor smogao je snage da pozove svoju suprugu, koja je odmah došla po njega.

- Stezalo me je u grudima, a onda sam odjednom bio na rukama i kolenima na stazi. U početku je bilo malo zategnuto, ali onda se osetilo jak i stisnut bol. Srećom, moja supruga je bila samo pet minuta razdaljine, pa me je kolima prevezla u bolnicu. Tada su me oni uzeli pod svoje - priča Pol.

Republika

Foto: Printscreen Facebook

Šta se zapravo desilo?

Došlo je do kompletne blokade jedne arterije, pa je posle prve procene u urgentnom odeljenju odveden u laboratoriju za kateterizaciju, gde je podvrgnut otčepljivanja ove arterije.

- Uradili su mi hitnu angioplastiku i ugradili stent. Rečeno mi je da imam i plućni edem odnosno da su mi se pluća punila tečnošću - kaže ovaj čovek.

On je proveo šest dana u bolnici oporavljajući se od ovog problema, gde je bio pod nadzorom lekara, ali je proveo kod kuće deo rehabilitacije. Kako je sam rekao, olakšavajuća okolnost u svemu ovome je što nema višak kilograma koji u ovim situacijama može biti i poguban.

Pol je uputio veliku zahvalnost bolničarima, ali i supruzi koja je znala da odreaguje na pravi način.

Republika

Foto: Printscreen Facebook

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading