OVAJ NARODNI LEK DETOKSUJE CELO TELO: Jedna šolja dnevno ublažava ANEMIJU, snižava SEĆER i smanjuje umor zbog JEDNE biljke!

Autor: M.O.

Lifestyle

27.06.2023

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čaj od koprive sa ovim dodacima može biti pravo blago za vaše telo.

OVAJ NARODNI LEK DETOKSUJE CELO TELO: Jedna šolja dnevno ublažava ANEMIJU, snižava SEĆER i smanjuje umor zbog JEDNE biljke!

Foto: pixabay.com

Kopriva je bogata vitaminima, mineralima i lekovitim supstancama. List koprive efikasno ublažava reumatske tegobe, jer značajno smanjuje bolove pri kretanju i mirovanju

Koristi se kao diuretik jer može da poboljša uklanjajnje natrijuma mokrećne kiseline i olakšava stanje kod reumatizam i artritisa. 

Labaratoriska ispitivanja koja su sprovedena u Nemačkoj 1999. godine su pokazala da listovi koprive imaju odličan protivupalni efekat. 

Pomaže kod dijareje i kod hemoroida. Čaj se koristi za ispiranje mokraćnih puteva i sprečava stvaranje peska u bubrezima. 

Kopriva snižava i nivo šećera u krvi, zbog čega se koristi u brojnim antidijabetičkim mešavinama čaja.

 

Republika

Foto: pixabay.com

Čaj od koprive je dobro sredstvo za jačanje, jer podstiče apetit.

Snabdeva organizam gvožđem i uspešno deluje protiv umora. U spoljnoj upotrebi kopriva se koristi za lečenje akni, ekcema, masne kože i peruti.

Priprema čaja od koprive

Potrebno vam je:

Dve  kašičice listova koprive
-250 ml vode

Priprema:

Svež ili osušen list koprive prelijte vrelom vodom, ostavite poklopljeno deset minuta, pa procedite. Aplikacija: Pijte šolju svakog dana za reumatske bolove, umor, anemiju i nedostatak apetita.

Ipak, ako se susrećete sa ovim problemom, bitno je da se posavetujete sa vašim izabranim lekarom, a čaj koristite kao "ispomoć" u već određenoj terapiji. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading