NIKAKO NA POROĐAJ SA LAKOM NA NOKTIMA! Može biti KOBNO, TRUDNICE, SKIDAJTE GA NA VREME!

Autor:

Lifestyle

05.07.2022

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trudnice pred porođaj prolaze kroz pripremnu proceduru, kako bi dolazak bebe na svet prošao što sigurnije. Ipak, iako deluje bezazleno, ovaj savet lekara može biti ključnog značaja za buduće majke.

NIKAKO NA POROĐAJ SA LAKOM NA NOKTIMA! Može biti KOBNO, TRUDNICE, SKIDAJTE GA NA VREME!

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Pixabay

Trudnoća i koronavirus

Lekari upućuju veliki broj saveta trudnicama pred porođaj, a ovaj je jedan od najčešćih. 

- Skinite lak sa noktiju na dan porođaja - naizgled vrlo nejasan i donekle "nebitan" savet, a neretko je od ključnog značaja za sam porođajni proces!

Važnost noktiju bez bilo kakve boje je u bezbednosti žene i njenom zdravstvenom stanju. Medicinsko osobe preko vaših noktiju mogu primetiti kada je u pitanju promena u zdravstvenom stanju ili simptomi nekog ozbiljnijeg zdravstvenog problema.

Foto: Printscreen

Nokti/Ilustracija

Šta pokazuju nokti na porođaju?

Kada su nokti porodilje bezbojni i ružičasti, sve je u redu. Međutim, ako dođe do promene u boji pa nokti postanu beli ili modri, to je pokazatelj nedostatka kiseonika u organizmu, što je vrlo opasno tokom porođaja.

Zbog toga, i ako vam niko od medicinskog osoblja ne skrene pažnju da dođete na porođaj bez laka za nokte, ili ako vas porođaj iznenadi, važno je da ovo imate u glavi i da pred očekivani porođaj zaboravite na lakiranje.

Šta se još može videti na noktima?

Izgled noktiju odaje stanje vašeg organizma i bolje nego što mislite. Meki, krti i lomljivi nokti pokazuju da u vašem organizmu nedostaje gvožđe, cink, ali i vitamini B, A i C, prenosi Espreso. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading