SRPSKE PIJACE pune su ovog voća, a ono nam UNIŠTAVA CREVA! Profesor Perišić otkrio ŠOKANTNU istinu!

Autor:

Lifestyle

05.05.2022

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić govorio je o voću i povrću koje je pogubno za naša creva.

SRPSKE PIJACE pune su ovog voća, a ono nam UNIŠTAVA CREVA! Profesor Perišić otkrio ŠOKANTNU istinu!

Foto: V.Lukić

On je istakao i koliko je bitno da se redovno koriste probiotici.

Profesor Vojislav Perišić je opisao situaciju koju je imala njegova rođaka, kada je iz Engleske došla u Srbiju na nekoliko nedelja, a u zemlju u kojoj živi vratila se sa ogromnim stomačnim problemima.

 - Prolivi, nadimanje, veliki problemi! I pita je doktor, a gde ste vi to bili? I kada su čuli da je bila u Srbiji, sve je bilo jasno. U Britaniji, u supermarketu, hrana nije kontaminirana bakterijama, već se radi dekontaminacija i sveže voće i povrće se dodiruju u rukavicama. Ali kod nas nije tako, sve se dodiruje rukama, i svi pipaju sve dok biraju... Ja sam živeo i radio u Britaniji, tamo sam zarađivao koru hleba. I radili smo bakteriološke analize kore jabuke iz popularnog supermarketa. Nema bakterija! A kod nas, Bože me sačuvaj -  rekao je on.

Foto: pexels.com

Jabuka

- Onda imamo preko voća i povrća sve više bakterija koje ulaze u naš sistem, ulazimo u stanje koje se akumulira. Nećete vi odmah dobiti akutnu dijareju, već kada te bakterije koloniziraju naša creva, e onda creva ekplodiraju, najčešće tek posle desetak dana -  objasnio je on, prenosi Informer.

 - Kontaminacija hrane i vode je vrlo velika, mi unosimo malo-pomalo, ali zapravo veliki kvantum bakterija ulazi u sistem. Iz usta dospeva u creva i tamo pravi kolonije, a naše bakterije u organizmu ne mogu da se odupru. Čim pređemo tu kritičnu količinu, ulazimo u probavne smetnje koje mogu da traju dugo, nije to samo par dana -  upozorio je doktor.

Foto: printscreen/TV Prva

Dr Vojislav Perišić

Naš imunitet neće moći da se izbori, podvukao je on.

 - Nema tu imunitet veze, od njega i ne zavisi, zavisi samo od količine bakterija. Mi ne smemo da dozvolimo potencijalnom patogenu da se razmaše u našem sistemu. Moramo da uzimamo probiotik, i to slobodno u velikim količinama, neće vam previše probiotika napraviti problem - rekao je gastroenterolog.

Bonus video:

Komentari (15)

Loading
Miloš

05.05.2022 12:13

Kupci pipaju jabuke rukama!? A kako ih beru? Je li doktor čuo, da se jabuke pre jela operu?

Pera

05.05.2022 12:33

Pre upotrebe oprati voće. Jednostavno, zar ne? E moj doktore...

Dragi zeka

05.05.2022 12:48

Ja nedeljno pojedem 5-6 kilograma jabuka, po jednu ili dve posle svakog obroka. Čudo je kako sam uopšte još uvek živ.

kapetan

05.05.2022 15:15

@Dragi zeka - Voce se jede pre jela kako bi imalo efekta.