Ozbiljno UPOZORENJE organizma! Ukoliko često imate problem sa ZUJANJEM U UŠIMA, obavezno idite kod lekara, a evo i zašto!

Autor:

Lifestyle

04.04.2022

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tinitus (zujanje u uhu) je pojava kada osećate zvuk bez prisustva spoljnog zvučnog stimulansa.

Ozbiljno UPOZORENJE organizma! Ukoliko često imate problem sa ZUJANJEM U UŠIMA, obavezno idite kod lekara, a evo i zašto!

Foto: www.profimedia.rs

Najnovije istraživanje pokazuje kako oko 10 posto odraslih osoba ima problem sa zujanjem u uhu/ušima, dok je ova pojava nešto zastupljenija u u starijoj dobi i kod muškaraca.

Tinitus (zujanje u uhu) je pojava kada osećate zvuk bez prisustva spoljnog zvučnog stimulansa. Odnosno, čovek tada čuje ono čega nema.

Uzroci tome mogu biti različiti: promene na krvnim sudovima glave i vrata, grčenje mišića srednjeg uha, oboljenja u samom uhu, povreda glave ili vrata, multiplaskleroza, infektivna oboljenja, sifilis … Ali i korišćenja pojedinih lekova.

Osim toga, zujanje u ušima se javlja i kod osoba sa visokim krvnim pritiskom, ali i osoba sa lošom cirkulacijom.

Ukoliko se zujanje javlja zbog loše cirkulacije u ušima, te osobe iz svog života trebalo bi da izbace kofein, cigarete, alkohol i smanje unos soli.

Nekada zujanje ušima može biti i posledica nakupljenog voska. Kada ga se previše nakupi, može iritirati bubnjić i uzrokovati zujanje.

Ukoliko je zujanje učestalo, savetujemo da posetite lekara kako bi proverio vaše zdravstveno stanje.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading