NIKADA VIŠE NEĆU BITI ZDRAV I JAK KAO NEKADA: Ispovest čoveka koji je mogao da UMRE zbog GRICKANJA NOKTIJU!

Autor:

Lifestyle

28.01.2022

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon ovoga, mnogima neće više pasti na um da grickaju nokte

NIKADA VIŠE NEĆU BITI ZDRAV I JAK KAO NEKADA: Ispovest čoveka koji je mogao da UMRE zbog GRICKANJA NOKTIJU!

Foto: pexels.com

Grickanje noktiju je ružna navika koju u većini slučajeva imaju deca. Međutim, postoje odrasli koji to i dalje rade, iako može biti jako opasno.

Riki Kenedi je 57-godišnjak iz Škotske koji je skoro umro kad je razvio sepsu zbog grickanja noktiju. Proveo je nekoliko meseci u bolnici, a sada drugima priča šta je preživeo kako bi podigao svest o tom pitanju.

- Imam sreće što sam živ- rekao je Kenedi za Lenoks herald: - Nikada neću biti tako zdrav i jak kao nekad, ali još uvek sam ovde sa svojom porodicom i to mi je dragoceno.

Kenedi je rekao da je prvi put shvatio da nešto nije u redu kad je primetio da se na palcu nalazi mali plik pored nokta.

U početku nije bilo ništa značajno, ali je otišao kod lekara, dobio antibiotike i rečeno mu je da je to neka infekcija. Za nekoliko dana, međutim, borio se za život nakon što mu se infekcija proširila na ruke i grudni koš i stvorila bolne otvorene čireve na celom telu. Odmah je otišao u hitnu pomoć i tamo mu je rečeno da ima sepsu.

Foto: pixabay.com

Ruke

- Nisam ni na trenutak pomislio da je mali plik na palcu uzrok svega toga. Bio je sitan. Grickao sam nokte stotinu puta i kad pomislim da me to moglo ubiti, to je zastrašujuće. Toliko me bolelo da nisam mogao da se pomerim, mislio sam da imam srčani udar i stvarno sam mislio da ću umreti - rekao je.

57-godišnjak je bio u takvim bolovima da se ni ne seća šta se događalo kada je su ga odveli na lečenje.

- Ne sećam se ničeg kad sam prvi put odveden u bolnicu. Jedino se sećam da sam pitao medicinsku sestru da li ću umreti. Bilo je užasno i pao sam u depresiju zato što sam dugo bio u bolnici. Samo sam hteo da se vratim kući, ali sam imao sreću što je toliko ljudi bilo uz mene - naveo je.

Ipak, za Kenedija borba još nije gotova jer mora na operaciju kako bi zamenio "razjedene" kosti. Srećom, ima pozitivan stav prema svom oporavku i kaže da mu je crkvena zajednica velika podrška.

Iako možda sve ovo zvuči ekstremno, sepsa zapravo nije retka bolest i neko od nje umire svake tri sekunde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading