STAVITE SAPUN U KREVET I DESIĆE SE ČUDO! Bakin lek rešava noćni problem, ni lekari ne znaju kako funkcioniše

Autor:

Lifestyle

13.01.2022

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Starinski "lek" koji su nekada praktikovale naše bake i prabake, a koji se pokazao kao vrlo efikasan. Ako niste znali, sapun u krevetu je odličan protiv grčeva.

STAVITE SAPUN U KREVET I DESIĆE SE ČUDO! Bakin lek rešava noćni problem,  ni lekari ne znaju kako funkcioniše

Foto: pexels.com

Da li znate da je veoma korisno držati sapun u krevetu? Na taj način ćete se rešiti jednog neprijatnog problema a koji muči mnoge tokom spavanja.

Neki možda znaju, mada većini verovatno nije poznato, ali naše bake i prabake su "običan" sapun, osim za pranje, koristile i kao "lek" za grčeve u nogama. Ova izuzetno neprijatna pojava ne samo što ume da bude i te kako bolna, već lančano izaziva i druge tegobe. Zbog nesanice patimo od hroničnog umora, a to se dalje manifestuje kao manjak pažnje, pad energije, imuniteta i sl. 

Kod grčeva u nogama može da pomogne magnezijum, ali naše mudre bake tvrde da je "bolje sprečiti nego lečiti", pa tako preporučuju da u krevet stavite sapun!

Republika

Foto: pixabay.com

Sapun

 

Izaberite vrstu, miris i proizvođača po svom ukusu, jer u ovom slučaju to zaista nije bitno. Najbolje je da se sapun stavi ispod čaršafa, negde kod nogu. Važno je samo da vam ne ometa san. U suštini, to je sve što treba da uradite! Ostaje samo da odete u krevet, ušuškate se ispod pokrivača i uživate u dubokom snu koji neće prekinuti pojava bolnih grčeva!

Ovaj starinski "lek" za grčeve poznat je i u zvaničnoj medicini, a naravno mišljenja su podeljena. Lekari koji su se uverili u njegovu efiksnost ne mogu da objasne zašto funkcioniše. Po mišljenju nekih stručnjaka, stvar je u autosugestiji i opojnom mirisu sapuna koji pomaže da dublje utonete u san. Svakako ne škodi da probate, zar ne?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading