PRESECITE LIMUN NA POLA I STAVITE GA UVEČE PORED KREVETA! Već ujutro videćete zapanjujuće rezultate! DELUJE LUDO, ALI DOKTORI PROVERILI I OBJAVILI!

Autor:

Lifestyle

16.12.2021

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Jednostavan trik sa limunom pomoći će vam da se lakše probudite ujutru, a i zaštitiće vas od prehlade!

PRESECITE LIMUN NA POLA I STAVITE GA UVEČE PORED KREVETA! Već ujutro videćete zapanjujuće rezultate! DELUJE LUDO, ALI DOKTORI PROVERILI I OBJAVILI!

Foto: pexels.com

Osim vitamina C, limun obiluje brojnim hranljivim sastojcima, zbog čega je sastavni deo gotovo svih domaćih "lekova" za prehladu, kao i prevenciju od bolesti. Međutim, ova namirnica nije samo korisna kad se jede već i ako je samo presečete i držite kraj kreveta!

Zimi se obično mnogo teže budimo. Jutra su mračna i hladna i sama pomisao da treba da ustanemo iz toplog kreveta nas nagoni da se samo okrenemo i nastavimo da spavamo. Tada obično posežemo za kafom, ne bismo li se što pre razbudili, ali postoji i jednostavnije rešenje. Umesto uobičajene šoljice jakog crnog napitka kafe razbudiće vas i momentalo oraspoložiti mirus citrusa.

Moćan miris

Pokazalo se da limun poboljšava raspoloženje i tako olakšava ustajanje iz kreveta ujutru, stoji u istraživanju njemačkog Nacionalnog centra za informacije o biotehnologiji. Citrusi povećavaju serotonin, a samim tim i nivo hormona sreće i zdravlja. Tako će vam i limun u spavaćoj sobi pomoći da ujutro ustanete iz kreveta, a prijatni miris koji se razleže domom učiniće da se osvežite i okrepite.

Pomoć kod prehlade

Ako patite od začepljenog nosa i prehlade, žuti citrus vam takođe može pomoći da lakše zaspite. Da biste to uradili, isecite limun na pola, posolite, a tanjir stavite pored kreveta.

Istraživači su otkrili da ovaj kućni "lek" ima antibakterijski efekat na sinuse i pozitivno utiče na imuni sistem. Isti efekat ima i eterično ulje limuna.

Komentari (0)

Loading