OVO SU OZBILJNI SIMPTOMI KOJE MOŽETE VIDETI SAMO U TOALETU: Svi su ugroženi od ove opasne bolesti

Autor:

Lifestyle

08.12.2021

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Simptomi masne jetre mogu se pokazati i tokom vršenja nužde. Evo šta znače izmenjena boja urina i stolice.

OVO SU OZBILJNI SIMPTOMI KOJE MOŽETE VIDETI SAMO U TOALETU: Svi su ugroženi od ove opasne bolesti

Foto: pixabay.com

Bolesti jetre su zabrinjavajuće čest uzrok smrti čak i kod mladih ljudi, a mnogi ne primete simptome sve dok ne bude prekasno. Lekari zato navode da postoje signali koji će se javiti na najrazličitijim delovima tela ili u neočekivanim situacijama, a koji mogu biti znak bolesti.

Masna jetra je bolest koju mogu dobiti i ljudi koji nikada nisu "liznuli" alkohol, a čak dva simptoma masne jetre primetićete prilikom odlaska u WC, navode stručnjaci.

Prvi će biti izmena boje urina, ukoliko je neobjašnjivo taman, to može biti znak bolesti. A drugi je vezan za veliku nuždu - ukoliko izmet izgleda kao katran, slikovito objašnjavaju lekari, moguće je da imate problem sa jetrom. Ako je stolica vrlo tamne boje, skoro crna, to nikada nije dobar znak.

Ono što mnogi ne znaju je da je moguće sprečiti bolesti jetre, i da nije kasno da izmenite životni stil kako biste ovom važnom organu dali vremena da se odmori i nastavi da funkcioniše.

I mnogi misle da samo alkohol šteti jetri, a postoje i namirnice koje škode jetri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Tagovi

Komentari (0)

Loading