SPAS ZA ARTERIJE, KRVNE SUDOVE, IMUNITET: Ovaj deo oraha više nikad nećete bacati

Autor:

Lifestyle

06.12.2021

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznato je da je koštunjavo voće izuzetno zdravo i lekovito za celo telo. Međutim, retko ko čak i obraća pažnju na ono što nije plod.

SPAS ZA ARTERIJE, KRVNE SUDOVE, IMUNITET: Ovaj deo oraha više nikad nećete bacati

Foto: pixabay.com

Možda vam to ne bi ni palo na pamet, ali opna koja se nalazi u sredini ploda i razdvaja polovine oraha, izuzetno je zdrava.

Pregrade od oraha bogate su jodom, koji je veoma značajan u borbi protiv virusa. Takođe, jod je vrlo koristan za krvne sudove, kao i za zdravlje štitne žlezde.

Trudnice, porodilje, kancelarijski radnici koji veliki deo vremena provode ispred računara, često imaju problem sa nedostatkom joda.

Međutim, ukoliko iskoristite pomenute opne, unećete u svoje telo jod u određenoj količini. Sledeći put kada budete čistili orahe, sačuvajte opne i ne bacajte ih. Od tih opni možete pripraviti veoma zdrav čaj.

Republika

Foto: pixabay.com

Orasi

 

Čaj se u ispitivanjima pokazao kao veoma koristan i za kardiovaskularni sistem. Pokazao se efikasan u čišćenju arterija i snižavanju telesne temperature.

Uzimajući u obzir to da zapušavanje srčanih arterija obično nastaje zbog hroničnog trovanja nikotinom, pušačima je ovaj čaj preporučljiv.

Za pripremu čaja vam je potrebno 4 do 5 opni oraha. Ostavite ih da odstoje u vodi oko 4 sata.

Nakon stajanja u vodi, opne su spremne za pripremu čaja.

Sipajte vodu u džezvu i pustite da provri. Kad se voda prokuva dodajte opne i kuvajte ih na tihoj vatri 10 minuta. Čaj je, nakon toga, spreman za konzumiranje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading