PROPOLIS I PERGA UNIŠTAVAJU NAJOPASNIJU BAKTERIJU IZ TELA: Evo kako da ih konzumirate

Autor:

Lifestyle

29.11.2021

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Heliko bakterija i infekcija koju jednom izazove, perzistira decenijama, verovatno i celog života.

PROPOLIS I PERGA UNIŠTAVAJU NAJOPASNIJU BAKTERIJU IZ TELA: Evo kako da ih konzumirate

Foto: Promo

Heliko bakterija je veoma sitan, u obliku zapete, izrazito pokretan i opasan bacil. Heliko bakterija je spiralna bakterija koja je nađena na sluznici želuca. Jedina je bakterija koja može preživeti u izrazito kiselom želudačnom sadržaju, sa vrlo malo kiseonika, pri temperaturi od 37 C. Osim na želudačanoj sluznici, otkriven je i na ranicama na sluznici usne šupljine, u zubnim naslagama, u pljuvački, a dokazan je i u stolici.

Propolis i perga

Perga je pelud koji pčele sakupljaju i čuvaju u košnicama da bi ju koristile preko zime kao i u ishrani mladih pčela. Perga je fermentirani pelud, odnosno proizvod koji nastaje tako što pčele pelud koji skupljaju sa cvetova biljaka unose u košnicu, prerađuju ga dodajući mu produkte izlučivanjem svojih žlezda. Praktično, pčele pelud koji unose u košnicu natapaju sekretima koje izlučuju iz žlezda, smeštaju ga u ćelije saća i zalivaju ga odozgo medom.

U procesu fermentacije tako obrađeni polen obrađen od strane pčela postaje bogatiji brojnim aminokiselinama, fermentima, raznim kvascima, bakterijama, mlečnom kiselinom. Pčele pri preradi peluda koriste preko 200 mikroorganizama, inicirajući pri tome vrlo složen proces fermentacije peluda. Za razliku od peluda, perga je „obrađena“ fermentima i pomešana sa medom.

Najbolji su prirodni lekovi koji poseduju antimikrobno delovanje i mogu uništiti uzrok bolesti. Ali, propolis i perga razlikuju se u načinu korišćenja...

Ovo poboljšava njenu apsorpciju i iskorišćvanje u organizmu bilo pčele ili čoveka ako je koristi u ishrani. U toku „pretvaranja“ peluda u pergu, ugljeni hidrati meda stvaraju mlečnu kiselinu koja konzervira pergu i štiti je od kvarenja.

Najbolji su prirodni lekovi koji poseduju antimikrobno delovanje i mogu uništiti uzrok bolesti. Ali, propolis i perga razlikuju se u načinu korišćenja.

Propolis je najbolje koristiti u obliku alkoholne tinkture. 10 kapi propolisa na čašu vode. Piti po jednu čašu pre svakog obroka. Tretman se završava kad popijete 100 mililitara tinkture propolisa. Nemojte konzumirati propolis, dok pijete antibiotike. Perga se konzumira u svežem obliku. Ona se samo žvaće, po 10 miligrama dnevno. Najbolje je žvakati posle obroka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading