BELI LUK MOĆNO DELUJE NA IMUNITET: Ako vas muči varenje ovo je način kako da ga jedete

Autor: Republika

Lifestyle

10.11.2021

08:54

Kako je najbolje uzimati beli luk da bi ojačao imunitet? Postoji i jedna vrsta koju ne treba jesti, travar objasnio zašto!

Photo by Michele Blackwell on Unsplash

Beli luk

 

Beli luk jedna je od najmoćnijih namirnica za jačanje imuniteta i čitavog organizma, a narodni travar Momčilo Antonijević objasnio je kako da ga uzimate ako imate problem s varenjem, i kakav beli luk ne treba jesti.

Beli luk sadrži moćne supstance koje štite naš organizam, naročito zimi kada "haraju" infekcije, i postoji način uzimanja koji će nam dati više blagotvornih dejstava. Beli luk bi trebalo konzumirati svež kako bi se najbolje iskoristile njegove blagotvorne supstance. 

Narodni travar Momčilo Antonijević kaže za RTS da ova zdrava namirnica deluje protiv bakterija, gljivica, a prema nekim istraživanjima, beli luk ima i antivirusno dejstvo.

"Beli luk treba jesti svež, koristiti ga svež, kao i sremuš. Etarsko ulje belog luka nije za tako široku upotrebu. Ukoliko imate problem sa mirisom luka, sažvaćite malo peršuna", savetuje Antonijević uz napomenu da ne bi trebalo jesti beli luk koji ima klicu.

Može da se proguta i ceo manji čen belog luka, što je posebno pogodno za ljude sa tegobama sa varenjem.

Komentari (0)

Loading