SUŠITE VEŠ U ZATVORENOJ PROSTORIJI? Čim saznate zašto to nije dobro ODMAH ćete prestati sa tim

Autor: Republika

Lifestyle

20.10.2021

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi od nas suše veš u kući tokom zime. Ipak, mnogi stručnjaci upozoravaju da ovo baš i nije najbolje rešenje

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Sušenje veša, ilustracija

Stručnjaci navode da sušenje veša u zatvorenoj prostoriji podiže nivo vlage za 30 odsto. Osim toga, iz veša se u malim količinama ispuštaju i hemikalije deterdženta i omekšivača.

Vlaga uzrokuje stvaranje preko deset vrsta opasnih gljivica i plesan, što dovodi do bronhitisa i problema sa sinusima. Prethodne studije su pokazale da osobe koje borave u prostorijama u kojima se suši veš imaju češće glavobolje i probleme s disanjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Truj se, narode, i cuti!

21.10.2021 11:45

A gde ce narod koji jedva sastavlja kraj s krajem, pa nema para za masinu za susenje, a tek nema za struju, da susi ves? Mozda danima na terasi - ako je uopste ima, a sto je, ako cemo realno i zabranjeno - pa da mu se cist ves usmrdi ko sam djavo od precistog vazduha drzave kojoj je ekologija prioritet? Da je ovo normalna zemlja, mozda bi postojale vesernice sa masinama za pranje i susenje, ali posto je ovo Srbija, eto, nista!