NAJBOLJI LEK PROTIV VIRUSA I PREHLADE IMA 2 MOĆNA SASTOJKA: Ovu kombinaciju najviše praktikuju Rusi, a redovna konzumacija ćini čuda

Autor:

Lifestyle

18.10.2021

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napravite najbolji narodni lek koji se vekovima koristi u biljnoj medicini. Med i beli luk čine čuda za zdravlje.

Republika

Foto: pexels.com

Ilustracija

Jesen je i zvanično počela, sezona prehlada virusa i gripa je "otvorena". Lekari savetuju da pojačamo imunitet, bilo kroz unos važnih suplemenata, vitamina i minerala koji osnažuju odbranu organizma, bilo kroz ishranu i čajeve, a postoje i narodni lekovi koji se u našem narodu koriste praktično vekovima...

Najpopularniji od njih podrazumeva kombinaciju meda i belog luka, dva veoma moćna sastojka za prevenciju zdravlja, a ovaj lek redovno koriste i Rusi.

Kako deluje?

Na prvom mestu beli luk snižava krvni pritisak, kao i nivo holesterola u krvi. Odmah iza toga ovo začinsko povrće ima antibiotsko dejstvo, pa se često koristi za suzbijanje prehlade i gripa, kao i preventiva protiv ovih bolesti. Redovnim konzumiranjem belog luka jača se imunitet i prozvodnja antitela u organizmu. Štiti krvne sudove i smanjuje rizik od srčanog i krvnog udara, ističu lekari.

Med sadrži dosta vitamina i preko 37 mineralnih materija, među kojima su kalijum, kalcijum, magnezijum, cink... Svaki med, ukoliko je prirodan i pravi, jeste lekovit, nije bitno od koje biljke je nastao. Pomaže kod kašlja, problema sa bronhijama i respiratornim tegobama...

A evo i kako se pravi jedan od najdelotvornijih narodnih lekova ptotiv prehlade i virusa..

Sastojci:

- 500 g meda

- 7 limunova

- 7 čenova belog luka

- 300 g oraha

- 250 g proklijale pšenice

Priprema:

Proklijalu pšenicu izblendirajte, pa joj dodajte orahe, beli luk i cela tri limuna sa korom. Od preostalih limunova iscedite sok koji ćete dodati u ovu mešavinu. Zatim u sve to dodajte med i izmešajte da se svi sastojci sjedine.

Ovu mešavinu čuvajte u staklenoj tegli ili posudi, u frižideru, i konzumirajte je tek nakon što odstoji tri do četiri dana.

Kada je ovaj prirodni lek spreman za upotrebu, uzimajte kašičicu ili dve pola sata pre svakog obroka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading