AKO SE SVAKO JUTRO BUDITE OTEČENI U OZBILJNOM STE PROBLEMU: To je znak da su vam 2 vitalna organa ugrožena

Autor:

Lifestyle

17.10.2021

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otečeno lice ujutru može da bude simptom ozbiljnih zdravstvenih problema, upozoravaju lekari.

Republika

Foto: youtube/Dr Dray

Ilustracija

Prvenstveno, ova neprijatna pojava koju se na sve načine dovijamo da sakrijemo, može da bude signal prisustva bubrežnih bolesti.

- Ako vam se odjednom dogodi da se nekoliko dana zaredom budite podbuli u licu, velika je verovatnoća da se radi o nekom zdravstvenom oboljenju. Pre svega treba proveriti kardiovaskularni sistem i bubrege - objašnjavaju stručnjaci.

Zato što je bubrezima teže da obavljaju svoju funkciju kada je telo u horizontalnom položaju dok spavamo, a osim toga na njih utiču hormonalne fluktuacije koje se javljaju tokom noći.

Ako su bubrezi oštećeni, oslabljene funkcije, tečnost će se pojačano sakupljati u tkivima, šrto rezultuje podbulošću i otečenošću.

Mnogi često simptom otečenosti povezuju sa bolestima srca, međutim, ova vrsta nadutosti i otoka se najčešće ne javlja ujutru.

U slučaju srčanih tegoba, edem ima tendenciju da se manifestuje uveče - to je posledica slabljenja aktivnosti srca, umornog od stresa tokom dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading