BELI LUK JE LEKOVIT SAMO AKO SE JEDE NA OVAJ NAČIN! Još jedan savet doktora Nestorovića zlata vredan!

Autor:

Lifestyle

15.10.2021

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beli luk se koristi kao lek koji odstranjuje mnoge bakterije, a kako se pravilno jede i zašto su njegovi sastojci "najzdravija bomba" za naš organizam.

Republika

Foto: Printscreen

Branimir Nestrović je objasnio da beli luk mora da se sažvaće da bi bio lekovit

Da li beli luk može da bude alternativa kako bi se izbegli antibiotici? Šta je to što je "lekovito" u belom luku? I kako se pravilno konzumira? Na sva ova pitanja Dr Nestorović ima odgovor:

- "Alicin" je supstanca koja se nalazi u belom luku, je najjači mogući antibiotik. Naprimer, žene koje imaju problema sa mokraćnim putevima, ili muškarci, ja sam im savetovao da konzumiraju beli luk u svrhu lečenja. Beli luk i origano su kombinacija koja leči ešerihiju koli, koje se veoma teško leči antibioticima - rekao je dr Nestorović.

Beli luk nema efektno dejstvo kada se samo proguta. Doktor je jasno objasnio kako beli luk treba da se konzumira da bi bio efektan i lekovit:

- Zbarušeni ili osušeni čen nema nikakvu svrhu i ne treba da se koristi. Kada se sažvaće, tek tada izlazi iz luka enzim koji se zove "malinaza", i on je delotvoran. Ako ga samo progutate, beli luk će imati jako slabo dejstvo. Uvek treba imati na umu da sve što "smrdi" na sumpor je fantastično korisno za naš organizam: kupus, karfiol, brokoli. Jer ta sumporna jedinjenja su antibakterijska i antivirusna - ispričao je doktor Nestorović za Prvu.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading