DR NESTOROVIĆ OTKRIVA: Za jak imunitet koristite ove tri biljke

Autor: Republika

Lifestyle

01.10.2021

19:19

Dr Branimir Nestorović otkrio je na koji način možemo da ojačamo imunitet bez korišćenja farmaceutskih lekova.

 

printscreen/TV Prva

Dr Branimir Nestorović

Dr Nestorović je definitivno trenutno najpopularniji lekar u Srbiji, ali i šire, bilo da ga osporavaju ili mu se dive i vazvalni su mu jer im je izlečio dete. Zato njegove izjave veoma privlače pažnju, posebno kada deli savete o tome kako da se lečimo na prirodan način.

Isti je slučaj sa njegovim izjavama za magazin.novosti.rs gde je sumirao svoja iskustva sa pacijentima i otkrio tajne nekoliko metoda alternativnog lečenja. On je objasio i šta je ajuverdska medicina.

– Ajurveda je nastarija medicina na svetu. Ajurvedske biljke imaju odlične efekte, ali je po meni važniji princip dovođenja tela u ravnotežu sa okolinom. Principi ajurvede su filosofski, ne radi se o lečenju bolesti, već postizanju ravnoteže između čoveka i sredine - objasnio je doktori i savetuje:

– Ima mnogo načina za podizanje imuniteta. jedan je šetnja na hladnom vazduhu, u trajnju do sat vremena. Drugi je boravak u sauni, takođe do sat vremena. U ishrani korisiti hranu bogatu vlaknima, povrće, najmanje dva puta nedeljno morska riba. po mogućnosti pečena.

On je i savetovao ljude kako da se zaštite od epidemije.

Kopriva, beli luk i orah

– Definitivno znamo da psihički stres dodovodi od ozbiljne supresije imunog odgovora. Stres aktivira odgovor koji u osnovi ima aktivaciju simptokusa, a to sve ide na uštrb aktivnosti imunog sistema i intelektualnih funkcija. Stoga je postizanje stanja relaksacije, vežbama disanja, dobrim snom, meditacijom uvek dobro za imuni sistem - savetuje poznati doktori preporučuje tri narodna leka za jačanje imunog sistema:

- Na prvom mestu je list koprive, na drugom bih uvek stavio beli luk, a treće mesto orah. Kopriva sadrži brojne imunostimulatorne i antikarcinogene supstance, a beli luk i brokoli suprona jedinjenja koja su izraziti antioksidansi. Orah je namirnica sa puno korisnih materija, neke od njih, junglan na primer su jedinstvene samo za njega.

Dr Nestorović  kaže da prilikom lečenja treba koristiti sve što pomaže. Ako postoji efikasan lek, zašto ga ne koristiti. Ako neka biljka ima odlične efekte, na primer imela u regulisanju šećera, kao imunostimulator i antikarcinogena biljka, zašto je ne korsititi.

Komentari (0)

Loading