NAJZDRAVIJA TINKTURA NA SVETU: Napravite jedan od najmoćnijih lekova

Autor: atma.hr

Lifestyle

29.09.2021

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolika je lekovita moć ovog korena najbolje govori narodna izreka: “Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilicama od njegovog korena.”

Republika

Foto: pixabay.com

Gavez je čudesna biljka

U pitanju je gavez. Ovaj neugledni, spolja crni, a iznutra beličast ili žut koren pomaže kod SVEGA!

Kod preloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, amputiranih udova pa čak i kod proređivanja koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem delu kičme i oštećenja kičme, bolova u ramenima, laktu i kolenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje, poremećaja cirkulacije.

Sve vrste ozljeda, ubode, modrice, rane, zgrušavanje krvi, leči TINKTURA od korena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji s lakoćom stvara novo tkivo pa zato rana brzo zarasta, a alantoin kao glavni aktivni sastojak korena, pospešuje granulaciju i regeneraciju tkiva. Gavez je nezamenjiv kod zapaljenja tetiva, artritisa (upala zglobova), distorzija (iščašenje, uganuće), kontuzija (naboj, nagnječenje), hematoma (krvni podlivi), tromboflebitisa (upala vena) i drugog.

Gavezova tinktura zauzima počasno mesto u kozmetici lica i ruku. Odlika ove tinkture je da obnavlja i preporađa opuštenu i naboranu kožu (posebno bore oko očiju).

Nakon duže upotrebe tinkture, koža lica i ruku se sasvim regeneriše.

Za spoljnu upotrebu protiv gihta nema boljeg leka od tinkture gaveza koja se kod teškog gihta lagano utrljava. Tinktura od gaveza se izvrsno pokazala u lečenju upale živaca – gde god su na telu bolna mesta osetljiva na pritisak, to se odražava na periferne živce.

 

 

- Tinktura od gaveza krije u sebi čudesnu snagu. Bolesnicima koji su bezuspešno godinama lečili svim mogućim sredstvima bolesne zglobove i reumu, tinktura od gaveza brzo će pomoći - tvrdi Maria Treben u knjizi Biljke iz Božje apoteke.

Recept za tinkturu od gaveza

Staviti 100 g korena gaveza u 700 ml jake rakije ili alkohola u plastičnu bocu i položiti vodoravno da "odleži" na tamnom mestu 14 dana.

Promućkati svaki treći dan.

Nakon 14 dana procediti i čuvati u tamnoj staklenoj boci na hladnom mestu.

Ovom tinkturom mazati obolelo mesto 3 puta dnevno.

Homeopati tvrde da ne postoji osoba kojoj nije ova tinktura pomogla.

* Čisti alkohol umesto rakije daje tinkturu bez mirisa. Gavez s rakijom neprijatno miriše. Ova tinktura je vrlo lepljiva. Osušeni koren gaveza možete kupiti u biljnim apotekama ili pojedinim prodavaonicama zdrave hrane.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading