ELIMINIŠITE SVE INFEKCIJE U TELU: Recept za najmoćniji prirodni antibiotik

Autor: atma.hr

Lifestyle

17.09.2021

21:09

U vremenu kada je jak imunitet postao najvažnija stvar, odnosno lečenje i zaštita od svih vrsta infekcija, trebalo bi da imate ovaj recept za čudesni prirodni antibiotik.

pixabay.com

Za pravljenje ovog leka potrebne su vam samo prirodne namirnice

Ovaj super tonik jača imunitet, pomaže regulaciju kiselo-alkalne ravnoteže, potpomaže probavu i odličan je probiotik.

Ima antigljivično, antibakterijsko, antimikrobno i antivirusno delovanje te podržava proizvodnju energije koja povećava mentalno i mišićno funkcionisanje. Namenjen je da se uzima duži period i postupno da bi efikasno jačao i gradio imuni sistem.

Tinkture postoje otkad je alkohol destilovan i za većinu ljudi to je početak vremena. Naravno, kako je zapadna medicina napredovala tinkture su odbačene kao narodni lekovi. Međutim, tinkture su lek. Alkohol koji se koristi za izdvajanje hemijskih sastojaka iz biljaka ili hrane stvara visoko koncentrisanu tečnost koja se može držati na polici, u većini slučajeva zauvek.

Za razliku od tableta koje sadrže samo jednu ili nekoliko hemikalija koje su često veštačke, tinkture ostaju "celovite“, one ekstrahuju sve dobro iz biljaka. One su jake, zbog toga ih je važno tretirati kao snažne izvore lekovitosti koje retko imaju međusobne kontraindikacije i nuspojave.

Neverovatne su, takođe, jer ih lako možete napraviti kod kuće i prilagoditi ih sebi i potrebama svog domaćinstva. Obično se ta tinktura pravi s 80-procentnim alkoholom, međutim, za one koji žele da izbegnu alkohol, može se napraviti sa glicerinom ili jabukovim sirćetom. Tinkture s glicerinom su odlične za decu jer su slatke, ali konačni proizvod s njime nije toliko efikasan.

 

 

Ovaj tonik je namenjen uzimanju kroz duži period i postupno i delotvorno jača i gradi imunitet. Jabukovo sirće je savršen rastvarač kada želite da napravite tonik tinkturu. Ne samo da je 100% netoksičan, već ima i mnoge zdravstvene prednosti:

  • Pomaže reguliracije kiselo / alkalne ravnoteže
  • Pomaže probavnom traktu – ako je jabukovo sirće organskog porekla i nefiltriran, sadržaće simbiozu prijateljskih kolonija bakterija i gljivica koji je odličan probiotik.
  • Sirćetna kiselina ima snažno antimikrobno delovanje i pokazalo se da smanjuje holesterol i pomaže kod osetljivosti na insulin
  • Jabučna kiselina koja je antigljivična, antibakterijska, antivirusna, takođe podstiče proizvodnju energije koja povećava mentalno i mišićno funkcionisanje
  • Jača imuni sistem

Evo kako sami možete da napravite tonik:

Sastojci:

  • Sveža Habanero papričica (ili najljućii biber koji imate)
  • Glavica belog luka
  • Crni luk
  • Koren đumbira
  • Koren rena
  • Nerafinisano jabukovo sirće
  • po želji možete dodati i ljutu papričicu (Cayenne Pepper) i koren kurkume

Priprema:

Ovaj tonik se priprema kao i sve tinkture: ispunite čašu s travama, prekrijete biljke i zatim dodate još dva ili tri cm tečnosti, u ovom slučaju sirćeta. Zatim ostavite tonik na tamnom mestu barem dve do šest nedelje, što duže stoji biće jači. Trebaće vam velika tegla da možete da napravite veliku količinu koja će trajati.

Zatim, ogulite i naseckate povrće. Neki ljudi ga stave celog, dok ga drugi naribaju ili obrade. Na vama je koliko male komade želite, ali možda je bolje da je naseckano, ali ne mleveno zato što čini proces ceđenja malo lakšim, a komade iskoristite kasnije u supama.

Stavite sve sastojke u veliku teglu i potpuno pokrijte s jabukovim sirćetom tako da sirće pliva tri prsta iznad bilja i povrća. Višak sirćeta je stavljen zbog širenja povrća. Postavite čvrsto poklopac na tonik i držeći poklopac na mestu protresite tonik tako da se izmeša i smiri.

Dodajte više sirćeta, ako je potrebno. Možete pustiti lek da odstoji nekoliko nedelja, a dobro ga je svakodnevno i protresti.

Za skladištenje i jednostavnost korišćenja, procedite tinkturu. Trebaće vam labava tkanina, nešto kao gaza ili neke maramice, velika posuda i cediljka od nerđajućeg čelika da se uklapa u posudu. Možete staviti i krpu preko otvora tegle i levati dok sva tečnost ne izađe, ali dosta ćete izgubiti.

Stavite cediljku u posudu i prekrijte cediljlku s gazom. Sipajte sadržaj tegle u cediljku. Uzmite nekakav ravni predmet, nešto kao tanjir i pritisnite mešavinu da preostali sokovi izađu napolje. Tonik možete preliti u male tegle ili isprati veliku teglu i držati ga u njoj. Zatamnjene boce se preporučuju za skladištenje tinkture, jer one smanjuju štetu od svetla.

Čuvajte na tamnom, hladnom mestu. Ostatke komposta možete zamrznuti ili dodati supama i drugim jelima.

 

 

Komentari (1)

Loading
Branislav

18.09.2021 14:49

Namera dobra. Kao sastojak nije pomenuta nikakva trava a u pripremi se odmah u pocetku pominje. Zatim, nije precizirano kako treba tinkturu koristiti - kolika je kolicina koju treba piti dnevno i koliko puta.