POSAO VAS ISCRPLJUJE? Nadvladajte umor i osećajte se kao novi!

Autor: Republika

Lifestyle

05.12.2017

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naravno, svi se susrećemo sa situacijama kada se osećamo jako umorno, iako nismo ništa radili. Osećate se kao da se ne možete kretati, pričati, pa čak vam je teško da sednete na kauč i upalite televiziju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ne dajte da vas nadvlada umor!

Evo pet izvrsnih načina kojima možete nadvladati umor, ako vas često lovi taj neugodan osećaj. Ne trebate kupovati lekove, jedna stvar koja vam treba je motivacija za pobedu nad umorom.

1. Nemojte da zaboravite doručak

Još gore, ako nikada pre niste doručkovali, tada je vreme za promenu. Rad vašeg metabolizma će se usporiti i uloviće vas osećaj umora, ako se dobro ne nadoručkujete. Probajte u doručak da uključite jogurt, sir i integralni hleb ili pecivo. Ako nemate vremena za doručak kod kuće, spakujte ga za posao pa ponesite i voće.

RepublikaFoto: pixabay.com
Neka to bude najvažnija životna stvar

2. Pijte puno vode

Kad vam je telo dehidrirano, lako ćete ostati bez energije i osećati se umorno. Zbog toga, stvarno bi trebalo da pijete čistu vodu kako bi sprečili dehidraciju. Dok se kafa odavno smatra tradicionalnim energetskim napitkom, pijte više mineralne vode, voćne sokove ili zeleni čaj. 

3. Ako smatrate da vam je potrebno, odmorite se

Najbolji način da se odmorite je dobar san. Dok spavamo, naše stanice, pamćenje i raspoloženje se obnavljaju. Kako bi izbegli slabije funkcioniranje tela, idealan broj sati sna dnevno koji je potreban čoveku i kreće se oko 8 sati. Ako želite da spavate, ali ne možete, napravite toplu kupku sa esencijalnim uljem lavande kao sedativom. Ovo će vas opustiti i lako ćete zaspati.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zaigrajte, ne može da bude loše

4. Umorni ste? - Zaplešite!

Ako vam je to teško, imajte na umu koliko će vam pomoći. Kontrolišite misli i samo počnite da se ljuljate u ritmu i zaplešite. Nemojte da se brinete kako plešete, niko vas ne gleda.

5. Male stvari su sa razlogom male

Stres može da utiče na vaš energetski potencijal na destruktivan način. Nemojte dopustiti razočaranja. Nema načina da izbegnete stres, ali možete nadvladati krećući se u krugovima pozitivnih ljudi i odvajajući se od situacija kojima ne možete promeniti ishod. Kad naiđete na stresnu situaciju, slegnite ramenima, recite stresu "ne" i uživajte u životu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading