RUSKI LEKAR UPOZORAVA NA VIRUS KOJIM JE VEĆ ZARAŽENO 96 ODSTO LJUDI: Može da dovede do karcinoma, a imamo 4 načina da pobedimo

Autor:

Lifestyle

17.03.2021

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekar i TV voditelj Aleksandar Mjasnikov govorio je za TV kanal „Rusija 1“ o virusu Epštajn-Barovom virusu, koji je, prema njegovim rečima, zarazio 95 odsto ljudi

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Doktor Aleksandar Mjasnikov

Ovaj virus se naziva i humanim herpesvirusom tipa 4.

Prema Mjasnikovu, većina ljudi se njime zarazi u detinjstvu, a infekcija se manifestuje najčešće mnogo kasnije - po pravilu kao rezultat oslabljenog imunološkog sistema usled starosti.


- Kada se aktivira, izaziva strašne bolesti - limfome, leukemiju, rak glave i vrata, igra ulogu u razvoju multiple skleroze. Odnosno, to je već ozbiljno, virus je koji dovodi do mnogih karcinoma - rekao je lekar.

Naglasio je da se virus u telu često uopšte neće aktivirati i pozvao Ruse da pomognu telu da održi imunološku barijeru kako bi se izbegle opasne posledice infekcije.

Da bi se to uradio, rekao je, treba se pridržavati zdravog načina života, smanjiti stres i paziti na zdrav san i ishranu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading