NEMOJTE DA IDETE U WC PRE ODNOSA: Stručnjaci UPOZORAVAJU na 1 veoma opasnu STVAR koju svi RADE

Autor: magazin.novosti.rs, republika.rs

Lifestyle

30.01.2021

01:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od onih školskih - da poskakivanjem nakon seksa devojka neće moći ostati trudna, do toga da samo muškarci ejakuliraju.

RepublikaFoto: Photo by We-Vibe WOW Tech on Unsplash
Foto: Ilustracija

Ali jedan savet za bolji seks se pokazao ne samo besmislenim nego i štetnim. Naime, uriniranje pre seksa - koje se promovisalo kao način izbegavanja urinarnih infekcija, čini upravo suprotno od onoga što tvrdi.

Vodeći urolozi napominju da namerno uriniranje pre seksa povećava rizik od pojave infekcija, s kojima se žene ionako puno češće bore od muškaraca.

Urolog Dejvid Kalfman tvrdi da je priča o prednostima uriniranja pre seksa jedna od najraširenijih, i da redovno svoje pacijentice mora da uverava da to ne čine, budući da je to vodeći uzrok pojave postkoitalnih urinarnih infekcija.

Naime, tokom seksa vaginalne bakterije se mogu gurnuti u mokraćni kanal, koji zatim omogućuje bakterijama da putuju kroz njega i lakše se domognu bešike, gde stvaraju infekciju. Stoga, trebalo bi da posetite toalet nakon seksa i da pazite da li unosite dovoljno tečnosti u organizam, kako biste izbegli dehidrataciju i pomogli izbacivanju bakterija iz urinarnog trakta.

Takođe, infekcijama u tom području doprinosi korišćenje dijafragme i prezervativa sa spermicidnim lubrikantima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading