EFIKASNE RUSKE METODE: Rešite se urinarnih infekcija

Lifestyle

13.11.2017

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čest nagon za mokrenjem, peckanje i krv u urinu, vidljiva mikroskopski ili golim okom, simptomi su koji bez sumnje ukazuju na urinarnu infekciju.

 

RepublikaFoto: facebook.com/Briht side
Rešite se neprijatnosti prirodnim putem

Skoro da nema žene koja je bar jednom nije imala, dok je mnogo onih kojima se ova infekcija javlja i više puta godišnje. Uzroka je bezbroj, a vodeći su pad imuniteta i nedovoljan unos tečnosti.

Oni koji se nalaze u začaranom krugu ove bolesti mogu preterati sa upotrebom antibiotika, pa je najvažnije pravilo u lečenju strogo se pridržavati saveta lekara. Vrstu antibiotika, dužinu trajanja terapije i dozu isključivo propisuje lekar nakon pregleda i terapija je prilagođena svakom pacijentu posebno. Terapija antibioticima nije jedina koja se preporučuje, naročito u slučajevima kada se infekcije ponavljaju. Ženama koje zbog ešerihije imaju tri ili više epizoda nekomplikovanih zapaljenja mokraćne bešike tokom jedne godine Evropsko udruženje urologa preporučuje da u trajanju od tri meseca koriste kapsule koje u sebi sadrže neaktivne delove bakterije ešerihije koli, pomoću čega se podiže imunitet u borbi protiv nove infekcije.

Takođe, ima i delotvornih biljnih preprata koji blagim antiseptičkim dejstvom pomažu u borbi protiv akutnih urinarnih infekcija, ali i pomažu smanjenju procenta ponavljanja istih. Ovi preparati mogu se uzimati i preventivno nakon završetka terapije antibioticima. Naročito se preporučuje ruski melem za bubrege čiji su glavni sastojci ovas, šipurak i aloja. Važno je i nastaviti sa dovoljnim unosom vode u organizam, uz smanjenje veštački zaslađenih sokova i kafe.

RECEPTI ZA MOKRAĆNE INFEKCIJE

Foto: pixabay.com

Ruski melem za bubrege

  • sipati 500 g ovsa sa ljuskom u emajliranu šerpu
  • preliti sa 3 l ključale vode, zagrevati do ključanja, a zatim kuvati tri-četiri minuta
  • dodati 100 g samlevenih šipuraka i kuvati još pet minuta, a zatim skinuti sa šporeta i ostaviti poklopljeno da se ohladi
  • procediti, dodati četiri kašike sveže isceđenog soka od aloje i 100 g domaćeg meda
  • dobro promešati i odložiti u frižider
  • piti 10 minuta nakon obroka po 2 dl eliksira pomešanog sa 2 dl surutke
  • tokom ove terapije ne smeju se konzumirati masna hrana, meso i so
  • eliksir zdravlja piti tri dana, pa pauzirati tri, a zatim sve ponoviti
  • ovas sadrži vitamine iz grupe B, šipurak je bogat vitaminom C, dok aloja jača imunitet

Lekovita smesa
za bubrege

Sameljite pet svežih smokvi i dodajte tri kafene kašičice mlevenog badema. Sve dobro izmešajte i pojedite. Poželjno je da svakodnevno pripremate i jedete svežu smesu, koja blagotvorno utiče na zdravlje bubrega.

Recept za jačanje bešike

Izrendati jednu kafenu kašičicu jabuke i jednu kafenu kašičicu crnog luka i pomešati sa jednom kafenom kašičicom meda. Jesti ovo tri puta dnevno pola sata pre obroka. Svaki put praviti novu, svežu smesu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading