DR ŠULJAGIĆ PRIMILA VAKCINU PROTIV KORONE PRE 10 DANA: Evo kako se oseća i šta je rekla o neželjenim efektima!

Autor: Republika

Lifestyle

04.01.2021

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesorka Vesna Šuljagić, epidemiolog i načelnica Odeljenja za prevenciju i kontrolu bolničkih infekcija Vojnomedicinske akademije zalaže se za što masovniju vakcinaciju stanovništva, jer se tako, kako kaže, virus stavlja pod kontrolu.

RepublikaFoto: Printscreen/RTS
Dr Jasna Šuljagić

Profesorka Šuljagić, koja je pre deset dana primila prvu dozu „Fajzerove" i „Biontekove" vakcine kaže da se dobro oseća i da je srećna i zadovoljna.

"Sanjala sam dan kad će stići vakcina. Mi na fakultetu učimo decu da je onaj momenat kad dobijemo vakcinu najvažaniji. Virus je do sad kontrolisao nas, a sad mi preuzimao kontrolu nad njim, pod uslovom da ispunimo sve protokole", rekla je epidemiliog Vesna Šuljagić.

Prema njenim rečima, ona uprkos vakcini neće skidati masku ni posle druge doze, sve dok se ne dođe do kolektivnog imuniteta.

"Ja sam strogi infection control. Brinem o pacijentima i u bolnici tako da smo u obavezi da poštujemo mere. Moja poruka je vakcinisati se što više", navodi načelnica Odeljenja za prevenciju i kontrolu bolničkih infekcija Vojnomedicinske akademije.

Ona ne očekuje neženjene efekte vackine.

"Treba misliti o slobodi nakon vakcinacije, Kad se dovoljno zaštitimo, to znači da će moći da se viđamo s najmilijima, da putujemo, da lečimo sve pacijenete, ne samo one od kovida.

Profesorka Šuljagić kaže da je u početku pandemije imala strah od nepoznatog, ali da se danas, kad je upoznala virus plaši njegovih posledica.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

"Videli smo da nije naivan, oni koji su pobedili završavaju na klinikama za neurologiju, pulmologiju, ovaj virus narušava opšte stanje i zato moramo da se orijentišemo na prevenciju koja će nam pomoći da u drugom delu godine budemo optimističniji", dodaje dr Šuljagić.

Komentarišući trentuno bolje brojke kad je reč o novozaraženima, profesorka ponavlja da nema opuštanja, i da se zbog komplikacija mora održavati pozornost.

"Moja poruka je, vakcinišite se čim budete mogli, to je svetlo na kraju tunela, bez straha, godinu dana je dugo i ovo je pobeda nauke", zaključila je profesorka Šuljagić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading