Pojavile su vam se BUBULJICE na nezgodim mestima? Rešite ih se BRZINSKI, a ovo su NAJEFIKASNIJI NAČINI

Autor:

Lifestyle

25.12.2020

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste ikada prošli rukom po svojoj koži samo da proverite ima li nekih bubuljica? Niste jedini!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ukoliko ste primetili na vašoj zadnjici neugodne bubuljice, dermatolog iz Njujorka Debra Jaliman objašnjava šta su tačno te male izrasline.

- One se formiraju od mrtvih ćelija kože i bakterija u folikulama dlačica - navodi Debra.

Nažalost, postoje žene čija je koža više sklona nastajanju ove "neprijatnosti". Budite bez brige, jer i taj problem je rešiv, a može i da se urade neke stvari kao preventiva.

RepublikaFoto: Photo by Ivan Aleksic on Unsplash
Foto: Ilustracija

Debra nudi ova četiri rešenja:

1. Koristite benzoidni peroksid

Kako bi rešili problem akni na zadnjici potrebno je da kupujete kreme na bazi benzoidnog peroksida. Ovaj sastojak čisti mrtve ćelije kože, eliminiše višak ulja i sebuma u folikulima i tako sprečava dalje upalne procese.

2. Salicilna kiselina uklanja mrtve ćelije

Salicilna kiselina pomaže uklanjanje mrtvih ćelija s površinskog sloja kože i čisti začepljene pore, piše Men's Health. Gel za pranje koji sadrži salicilnu kiselinu mogao bi pomoći u rešavanju ovog neugodnog estetskog problema, kao i svi drugi proizvodi s ovom kiselinom koja deluje antiseptički i umanjuje upalne procese. Potrebno je da mesto sa bubuljicama tretirate nekoliko puta nedeljno da bi se videli rezultati.

 

3. Losioni s mlečnom kiselinom

Potražite losione za telo koji sadrže mlečnu kiselinu. Ona nežno čisti mrtve ćelije kože i tako daje svoj doprinos bržem nestajanju bubuljica. Pre kupovine losiona za telo proverite sastav da biste bili sigurni da sadrži mlečnu kiselinu.

4. Tuširanje uklanja glavne uzročnike bubuljica

Ukoliko ponekad, nakon vežbanja ili hodanja po gradu umesto pod tuš duže ostanete u oznojenoj odeći povećavate šanse za nastanak bubuljica na zadnjici. Oznojena odeća je puna bakterija, pa je najbolje odmah nakon vežbanja uskočiti pod tuš.

RepublikaFoto: Photo by bruce mars on Unsplash
Foto: Ilustracija

Pored običnog tuširanja, važno je da dva puta sedmično radite piling celog tela. Pomešajte jednu veliku kašiku meda i jednu veliku kašiku šećera i nežnim kružnim pokretima masirajte zadnjicu ovim pilingom iz kućne apoteke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading