UKUSNO BOBIČASTO VOĆE KAO SUPERLEK: Pijte napitak od OVOG voća kada vas boli grlo! Leči i ekcem i dijareju

Autor: Republika

Lifestyle

11.12.2020

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borovnice nisu samo ukusne već i ogroman izvor vitamina, minerala i oksidanata, pa ne čudi što se koristi za lečenje brojnih bolesti i stanja.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Ruski lekar otkriva neke recepte koji će vam koristiti.

UPALJENO GRLO

Kašiku borovnica prelijte čašom ključale vode i ostavite da odstoji poklopljeno sat vremena. Podelite ovaj napitak u dve doze i popijte u toku dana.

EKCEM

Gaza se navlaži čajem od borovnice, spremljenim po prethodnom receptu, nanese se na bolno mesto i drži 30 minuta.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

DIJAREJA

Lečenje crevnih bolesti borovnicama uključuje konzumaciju svežih, pažljivo opranih bobica ili pijenje nezaslađenih voćnih napitaka, kompota od bobica. Antiseptički efekat lekovite biljke deluje na proliv, rotarivirus i dizenteriju.

VENSKA INSUFICIJENCIJA

Kupite u apoteci suvi ekstrakt borovnice u tabletama i uzimajte prema uputstvima. Takođe, možete koristiti tečni ekstrakt borovnice, koji se pije razblažen dva puta dnevno po 50 kapi u čaši vode.

VID

Da bi se poboljšalo stanje mrežnjače, pogodne su sve komponente biljke, plodovi, izdanci, lišće. Možete svakodnevno pripremiti infuziju biljnog dela borovnice, kuvati kompot od bobica ili jesti sveže, smrznute ili sušene.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

REUMA I GIHT

Osim infuzije voća, možete kuvati žele. Uzmite 350 mililitara vode na kašiku sušenih borovnica i kuvajte 10 minuta, filtrirajte i dodajte kašičicu skroba i šećer ili med po ukusu.

VINO PROTIV KAŠLJA

Kuvajte tri kašike bobica u 100 mililitara vode, pa ohladite. Sipajte u čorbu 200 mililitara suvog crvenog vina, ponovo prokuvajte. Posle 20 minuta sklonite s vatre i iscedite. Pijte 20 mililitata tri puta na dan.

OPEKOTINE

Sameljite bobice u kašu, nanesite debeli sloj na opečeno područje i držite sat vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading