JEDITE OVE NAMIRNICE I UBLAŽITE SIMPTOME ALERGIJE: Crni luk, jabuke i zeleni čaj će pojačati njihovo dejstvo, evo o čemu je reč!

Autor: Republika

Lifestyle

29.08.2020

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosadna alergija koja može da uništi dan, ali čak i nekoliko meseci u godini kada je koncentracija različitih alergena u vazduhu povećana je nešto sa čime se mnogo ljudi bori i veoma teško uspeva da pronađe rešenje. Mi vam otkrivamo da se rešenje krije u ishrani, ali i nekoliko korisnih trikova.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Da li ste znali da unos određenih namirnica može da ublaži simptome alergije kao što su crvenilo očiju, kijavica, svrab nosa i očiju i slično?

Da, upravo tako. Ukoliko povećate unos namirnica bogatih vitaminom C simptomi će biti znatno slabiji, preporučuje narodna medicina. 

Efekte namirnica bogatih vitaminom C pojačavaju crni luk, jabuke i zeleni luk.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Poznato je da crni i beli luk jačaju imunitet, pa mogu da ublaže lučenje sekreta iz nosa i alergijsku kijavicu. Žen šen jača imunitet i pomaže kod alergija.

Nos pun sekreta treba ispirati morskom soli, a pomaže i inhalacija čajem od žafije i kamilice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading