SIMPTOM KOJI SE POJAVLJUJE PRVI: Ukoliko vam se na koži ili ustima dogodi OVA promena, možda ste inficirani KORONOM!

Autor: Kurir, Republika

Lifestyle

23.07.2020

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri vrste osipa prema rečima stručnjaka su još jedan potencijalni simptom infekcije kovidom-19.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema rečima istraživača King's College u Londonu osip je četvrti ključni simptom koji pokazuje kod pacijenata da su zaraženi kovidom-19. Tri simptoma kojima se priključila i promena na koži su - visoka temperatura, kontinuirani kašalj i gubitak čula mirisa i ukusa.

Studija u kojoj je učestvovalo 366.000 pacijenata iz Velike Britanije zaraženih korona virusom pokzala je da 8.8% imalo je osip na koži. Nešto više od 12.000 pacijenata imalo je neki oblik reakcije kože na virus.

U slučaju 17 odsto pacijenata osip je bio prvi simptom i znak da su zaraženi.

Promene na koži su se najčešće pojavljivale u tri oblika - crveni pečati ili tačkice koji peckaju na određenim delovima tela, crveni krugovi koji se pojave na bilo kom delu tela - najčešće na laktovima i kolenima, nogama i rukama, i ljubičasti plikovi na prstima ruku i nogu.

Takođe, još jedan od simptoma je promena u usnoj duplji. Pojava mrlja na jeziku i lezija u ustima takođe su od strane naučne zajednice svrstani u simptom kovida-19.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading