Kako da spasite uništenu šminku!

Autor:

Lifestyle

30.06.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako jednog dana u svom neseseru pronađete uništenu svoju omiljenu paletu, ne brinite, nije sve izgubljeno. Otkrivamo vam kako da spasite izmrvljenu šminku!

RepublikaFoto: pixabay.com

Foto:Ilustracija

Alkohol spašava dan

Ukoliko ste otvorili vaše rumenilo ili senku za oči i videli da je izmrvljena, sve što vam u tom trenutku treba jeste alkohol. Pri tom ne mislimo na čašicu žestine, da biste se vi smirili. 

RepublikaFoto: instagram.com/ beautifulbuns_sg
Foto:Ilustracija

Više informacija o rubrici Lifestyle pročitajte OVDE

Prvo što treba da uradite jeste da  svu šminku, izmrvljenu ali i one kompaktne komade prespete u plastičnu vrećicu i potpuno ih izdrobite. Zatim prah vratite na njegovo staro mesto i dodajte nekoliko kapi alkohola. Nakon nekoliko sati, uzmite novčić umotan u tkaninu i pritisnite kako bi dovoljno sabili smesu. Na ovaj način dobijate presovan izgled bez nepoželjnih mehurića koji mogu dovesti do ponovnog lomljenja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto:Ilustracija

Iskoristite vazelin

Vazelin u velikoj meri može da vam pomogne ukoliko želite da svojoj slomljenoj senki za oči ili puderu vratite nekadašnji izgled, Postupak je identičan prethodnom s tom razlikom da sada umesto alkohola koristite vazelin. Isti će vašoj senki ili rumenilu dati intenzivan sjaj.

RepublikaFoto: Photo by Raphael Lovaski on Unsplash
Foto:Ilustracija

Pozovite balzam za usne u pomoć!

Balzam  je savršen za jednostavnu popravku uništene šminke i istu će učiniti kompaktnom i dati joj neophodnu dozu sjaja. Gotovo da svaka devojka ima po jedan ovakav balzam u svojoj torbici, pogotovo u prelaznim periodima godine, kada su nam usne izložene vetru. To znači da ćete zahvaljujući njemu i van kuće moći da popravite za tren svoju izlomljenu šminku.

Poslužite se bebi uljem

Ovo je savršeno rešenje za sve dame koje žele da postignu "mokar izgled" na kapcima. Možda nije preporučljivo za višečasovno nošenje, jer se većina šminke sakuplja na naborima kapka, ali je svakako fenomenalna pomoć ako planirate neko umetničko fotografisanje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading