RUSKI NARODNI RECEPTI: Rešite se problema sa kostima

Lifestyle

21.10.2017

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aminokiseline iz ove supstance pomažu oporavak vezivnog tkiva, utiču na njegov rast i obim. Pored njega, lovorov list efikasno uklanja so, koja se nagomilava između koštanih spojeva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Bolove u zglobovima lečite prirodnim putem

Svaka druga osoba starija od 45 godina pati od bolova u zglobovima. Kod starijih od 65, to je uglavnom hronično stanje. Kako starimo, zglobovi su sve osetljiviji, zbog čega je prevencija u tom pogledu najvažnija.

Ona podrazumeva pravilnu ishranu, odnosno dijetu kod gojaznih ljudi, zatim laganu ali redovnu fizičku aktivnost koja pomaže jačanje mišićnog tkiva, kao i prirodne meleme koji mogu ublažiti bolove.

PRVO ČIŠĆENJE CREVA

Ruska medicina bogata je brojnim narodnim receptima koji pomažu da se bolovi ublaže, a zglobovi ojačaju kroz dodatke u ishrani. Ovi recepti delotvorni su kod bola umerenog intenziteta, koji može uspešno da se sanira i kod kuće. Kada je bol urgentan, treba posetiti lekara.

Lovorov list se u narodnoj ruskoj medicini smatra jednim od najboljih lekova za uklanjanje nagomilane soli iz organizma, uključujući i onu u zglobovima, piše ruski portal Ayzdorov.ru. Za terapiju je potrebno uzeti 20-30 lovorovih listova i staviti ih u dve šolje ključale vode. Potom ih treba kuvati pet minuta i ostaviti u termosu tri do četiri sata.

Ovako dobijenu esenciju uzimajte u malim gutljajima, navodi portal Ayzdorov.ru. Koristite je tri dana, pa ponovite tretman nakon jedne nedelje pauze. Ovakav tretman za zglobove preporučljivo je obavljati nakon što očistite creva. Nemojte da vas zabrine ni ako budete često mokrili, jer to znači da se so rastvara.

TERAPIJA MESEC DANA

Želatin životinjskog porekla, odnosno dobijen preradom vezivnog tkiva krupne rogate stoke (tetiva, kostiju, hrskavica) zapravo je kolagen u najčistijem obliku. Kako navodi ruski portal Ayzdorov.ru, ovakav želatin sadrži dve aminokiseline: prolin i hidrosiprolin, koje pomažu oporavak vezivnog tkiva. Želatin je u stanju da poveća rast i obim vezivnog tkiva, što je veoma važno kod bolesnih zglobova.

Najefikasnijim smatra se goveđi želatin. Za tu terapiju, kupite u bilo kojoj prodavnici 150 grama goveđeg želatina, što je inače dovoljno za mesec dana lečenja. Uveče sipajte pet grama želatina (dve ravne kašičice) u četvrt čaše sa hladnom vodom. Pomešajte i ostavite da stoji do jutra (van frižidera). Želatin će preko noći nabubriti i pretvoriće se u žele. Ujutru popijte smesu na prazan stomak. Možete dodati sok ili pomešati smesu sa jogurtom ili kiselim mlekom.

Terapija traje mesec dana i možete je ponoviti za šest meseci.

Ruski recepti protiv bolova

 

Za leđa

Očistite 300-400 grama belog luka i sitno iseckajte. Stavite u teglu i prelijte ga litrom kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo...), zatvorite poklopcem i ostavite teglu na tamno mesto na sobnoj temperaturi.

Potrebno je da odstoji dve nedelje, a ne zaboravite i da svakodnevno mućkate sadržaj tegle. Na kraju ćete dobiti ulje belog luka, koje treba da se procedi kroz tri do četiri sloja gaze ili dva puta kroz sitnu plastičnu cediljku.

Upotreba: Ulje se utrljava na bolna mesta, na primer u donji deo leđa (krsta) kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze. Pokriva se najlonskom kesom i utopljava preko noći (na ruke - rukavice, na noge - čarape). Beli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, pa samim tim pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija ovim domaćim uljem bi trebalo da traje dva meseca. Pre upotrebe prirodnih sredstava konsultujte se sa lekarom.

Za vrat

Vratne mišiće je potrebno istezati svaki dan kako biste u tom delu sprečili bolove koji su posledica uglavnom lošeg držanja. Mlako kantarionovo ulje utrljajte blago u predelu vrata. Preko stavite lanenu krpu. Najbolje je prespavati sa tim. Dobar lek je i kupus. Svež list kupusa izvaljajte oklagijom i na njega stavite kašiku rena. Takvu oblogu previjte na bolno mesto i ostavite da prenoći.

Za donji deo kičme, prste i stopala

Jedna od boljih stvari koja može da pomogne je glina. Mazanje gline po bolnim delovima tela je jedan od najstarijih recepata na svetu za bolesti kostiju. Ako su samo zglobovi prstiju u pitanju, dobro je držati ih u slanoj mlakoj vodi 30 minuta, a zatim namazati ruke jabukovim sirćetom. Ko ima problema sa bolnim stopalima, trebalo bi svako veče stopala da maže uljem od lana.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading