(RECEPT) Tonik za prečišćavanje bubrega čuva njihovu funkciju i uklanja otrove

Autor:

Lifestyle

02.06.2020

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bubrezi imaju važnu funkciju u našem organizmu jer su zaduženi za prečišćavanje krvi i toksina koje dospevaju u telo. Slaba aktivnost ovih organa vodi ka brojnim oboljenjima, a između ostalog može dovesti i do srčanog udara usled slabe snabdevenosti srca prečišćenom krvlju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Da bi se održalo zdravlje bubrega potrebno je preventivno delovati i s vremena na vreme koristiti sredstva za izbacivanje toksina i prečišćavanje bubrega.

Jedan od najdelotvornijih tonika je onaj koji se pravi od kajenske paprike (čili) čije je pozitivno dejstvo potvrđeno brojnim istraživanjima.

Recept:

– Pola do 1 litar vode
– 2 ceđena limuna
– Kafena kašičica kajenske paprike u prahu

Sve ove sastojke ubacite u blender i izmiksujte. Količinu vode prilagodite vašem ukusu i sposobnosti vašeg tela da izdrži ljutinu kajenske paprike. Tonik konzumirajte najviše 5 dana i to ujutru na prazan stomak.

Ovaj tonik može pomoći i onima koji imaju neka od hroničnih oboljenja bubrega, ali bi najpre trebalo da se posavetuju sa lekarom o tome da li im je dozvoljeno da kozumiraju ljuto.

Međunarodni tim naučnika iz Kine, Ujedinjenih arapskih emirata i SAD-a, sproveo je opsežnu studiju, u čak 9 zemalja, o uticaju kajenske paprike na zdravlje bubrega. Prema njihovim nalazima, konzumacija čili paprike je povezana sa niskim rizikom od hroničnih oboljenja bubrega. Studija je objavljena u uglednom časopisu "Nutritient", a istraživači su poručili da sa kajenskom paprikom treba biti oprezan jer preterivanje može dovesti do disfunkcije bubrega.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading