Moćan žuti cvet koji jača organizam: Ova biljka čisti telo od toksina i odličan je diuretik!

Autor: Republika

Lifestyle

31.05.2020

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste znali da u slučaju da vam se desi trovanje teškim metalima, treba da uberete maslačak? Prelomite njegovu stabljiku, a zatim iscedite mlečni sok koji će cvet ispustiti. Pijte ga po dve kašičice tri nedelje i organizam će se oporaviti od toksina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Maslačak je vrlo lekovit, pa možete da ga iskoristite u različite svrhe. Tako, na primer, u slučaju otežanog mokrenja, trebalo bi da pomešate 30 grama maslačka i 20 grama kukuruzne svile, prelijete sa pola litre ključale vode, poklopite i ostavite da odstoji čak dva sata. Zatim čaj procedite i pijte ga svaka dva sata po supenu kašiku.

I sušeni žuti cvetić ima moć. Odličan je kao diuretik, onda kada imate problema sa nagomilavanjem vode i celulitom. Ako želite da se rešite tog problema, skuvajte litar čaja od 30 grama sušenog maslačka, ostavite da odstoji pola sata, procedite, pa ga ispijajte tokom dana, polako, nikako odjednom.

Ali, ne zaboravite i da je odličan saveznik u borbi za celokupno jačanje organizma. U tom slučaju, deset grama suvog lista maslačka potopite u 2,5 dl vode, ostavite da stoji 12 sati, dodajte kašiku meda, pa kuvajte pet minuta. Pijte manju šoljicu ujutru na prazan stomak, a ostatak u gutljajima tokom dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading