SPORO GUBITE KILOGRAME? Ubrzajte mršavljenje uz OVE trikove za dijetu!

Autor:

Lifestyle

19.05.2020

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao i uvek prvi je savet voda! Voda se treba piti prema preporukama, ali postoji još jedan trik – ako popijete čašu vodu pre nego posegnete za hranom, ješćete mnogo manje!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ako ipak želite piti nešto više od vode, skuvajte čaj, naravno bez šećera...

Pazite šta jedete uveče

Nakon večere je najbolje doba za uživanje u slatkišima, jer dok sedite ispred TV-a sigurno ne stignete brojati koliko ste kalorija ubacili u usta. Jedino je rešenje da sami sebi zabranite grickalice uveče ili makar pripremite jedno niskokalorično jelo, navodi "Ordinacija.hr".

Uživajte u najdražoj hrani

Umerenost je ključ za uživanje u hrani, pa ne morate izbaciti iz prehrane sve namirnice koje volite već pripazite u kojoj ih količini jedete i uvek možete proveriti koliko kalorija sadrže. 

Jedite više malih obroka

Ko god je probao zna da je teško misliti na kalorije kad ste gladni, a osobe koje jedu više manjih obroka u danu manje osećaju glad i bolje su opremljeni za kontrolu težine. 

Jedite proteine u svakom obroku

Proteini će vas brže zasititi od bilo koje vrste masti, a uz to ćete dugo biti siti. Zdrave proteine možete pronaći u jajima, soji, orašastim plodovima, grahoricama i jogurtu. 

RepublikaFoto: Photo by Helena Lopes on Unsplash
Foto: Ilustracija

Žvaćite hranu

Ako celi tanjir natrpate u sebe u kratkom vremenu, završićete obrok a još nećete osetiti sitost, koja će stići tek kasnije. Šanse su da ćete pojesti previše, a stomak će vas boleti. Osetite ukus svakog zalogaja i tempirajte obrok.

Izbegavajte alkohol

Alkohol sadrži samo prazne kalorije koje ne nude ništa osim par centimetara oko struka... Istraživanja pokazuju da alkohol sprečava odvijanje procesa sagorevanja masnoća te se poigrava s radom metabolizma. 

Stavljajte začine u hranu

Začinjene namirnice takođe mogu umiriti glad na duže vreme.

Naručujte porcije za decu u restoranu

Ovo je popularan način za kontrolu unosa kalorija. Ono što će vas iznenaditi je činjenica da će vam ta porcija biti sasvim dovoljna. 

Grupne aktivnosti

Udružite se i s prijateljima koji takođe žele da izgube višak kilograma, a tako ćete imati i društvo i motivaciju. Jedno istraživanje je pokazalo kako su oni koji treniraju u grupi za 20 posto uspešniji u mršavljenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading