Napitak koji čini čuda: Ukoliko imate probleme sa nadimanjem, pijte OVAJ čaj!

Autor: Novosti

Lifestyle

15.04.2020

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi se žale da imaju problem sa varenjem i nadimanjem, ali i sa štucanjem, koje ponekad nisu u stanju da zaustave bez obzira na razne metode koje primenjuju. Zagovornici tradicionalne medicine za rešenje ovih tegoba kao lek nude mirođiju, prijatnu začinsku biljku aromatičnog mirisa i ukusa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Za bolje varenje i protiv nadimanja pripremite čajnu mešavinu od po 20 g plodova mirođije, anisa i kima. Od tog sadržaja uzmite kašiku i prelijte sa 200 ml ključale vode. Posudu sa čajem odmah poklopite, držite 30 minuta na šporetu, ali ne sme da vri. Nakon toga čaj procedite i pijte posle jela.

Za uklanjanje gasova i neprijatnog daha preporučuje se etarsko ulje od mirođije. Da biste postigli željeni efekat stavite 10 kapi ulja na kocku šećera i pojedite, a zatim popijte čašu vode. Protiv lošeg daha možete i da žvaćete svežu mirođiju.

Za lek protiv štucanja prelijte 4 kašičice plodova ili 2 kašičice usitnjene sveže ili suve mirođije sa 250 ml proključale vode. Ostavite poklopljeno 3 do 4 minuta, a zatim procedite i nezaslađeno pijte, kad god se javi problem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading