Otarasite se nesanice i nervoze: 3 topla napitka pred spavanje za sladak san

Autor:

Lifestyle

02.02.2020

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da se cele noći ne biste prevrtali po krevetu, izaberite adekvatne tople napitke pred spavanje i sutradan ćete biti kao novi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mnogi se klade na zeleni čaj, ali šolja zelenog čaja vam neće pomoći da zaspite zbog sadržaja kofeina.

Topla tamna čokolada

Da, topla tamna čokolada sadrži visoki nivo kofeina, koji povećava otkucaje srca, ali efekti variraju od osobe do osobe. Baš kao što kafa ne utiče na sve podjednako, tak i čokolada ne ometa rad srca kod svih ljudi. Ako redovno uživate u njoj i niste primetili nikakve negativne efekte, zagrejte šolju mleka i pomešajte komade tamne (najmanje 85%) čokolade ili ispržite kakao.

 

 

Toplo mleko

Kalcijum pomaže smirivanju centralnog nervnog sistema, a laktoza (prirodni šećer koji se nalazi u mleku) može uticati na oslobađanje endorfina koji oslobađa od stresa. Mleko takođe sadrži aminokiselinu triptofan, koju mozak koristi za proizvodnju serotonina, koji usporava nervnu aktivnost da bi mu pomogao da zaspi.

RepublikaFoto: pixabay.com

Biljni čaj

Kamilica se koristila za lečenje nesanice u starom Egiptu. Ostale umirujuće infuzije koje pomažu da se smanji nivo stresa i zaspe uključuju đumbir, pomorandžu i med.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading