Ostavila čašicu za menstruaciju malo duže, pa ostala BEZ STOPALA!

Autor: Republika

Lifestyle

23.01.2020

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sandrin Graneau (36) iz Francuske doživela je sindrom toksičnog šoka nakon korišćenja menstrualne čašice koja je uzrokovala infekciju bubrega, jetre i pluća i provela je tri nedelje na intenzivnoj nezi.

RepublikaFoto: youtube.com/ Jessica Valadez
Foto: Ilustracija

Inače medicinska sestra rekla je da nigde na pakovanju čašice nije pisalo koliko dugo može ostati u telu i koliko često je treba oprati. Nije sigurna koliko tačno, ali kaže da čašicu nije izvadila nekoliko sati – sve dok nije počela da se oseća jako loše. Razvila je toksični šok, a onda i sepsu nakon što je bakterija zlatni stafilokok, koja se prirodno nalazi u vagini, ušla u krvotok.

Osetila je blage bolove u stomaku koji su postajali sve jači, do te mere da je morala otići u bolnicu.

- Infekcija je zahvatila moje bubrege, pluća i jetru. Nakon toga napala je ruke i noge s kojih su doktori morali da amputiraju stopala i prste kako bi infekcija prestala da se širi po telu - rekla je ona.

Sada, devet meseci kasnije, Sandrin uči da hoda s protezama.

Ostavljanje tampona ili menstrualnih čašica predugo u telu stvara bakterije koje mogu dovesti do stanja koje je doživela Sandrin – sepse.

Simptomi su visoka temperatura, glavobolja, bolovi, visoki pritisak, proliv i mučnina, a dolaze naglo i postaju sve intenzivniji. Menstrualne čašice trenutno su jako popularne, a napravljene su od silikona. Koriste se više puta, a potrebno ih je izvaditi, oprati i vratiti natrag u vaginu – svakih sat do dva.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading