NAJBOLJI TRIKOVI! Slavlje uz alkohol bez posledica: Evo kako da pijete bez mamurluka

Autor:

Lifestyle

31.12.2019

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom praznične sezone konzumira se više alkohola nego inače, a to za posledicu ima mamurluk i mučninu, koji nisu baš toliko prijatni. Stručnjaci savetuju kako da pijete alkohol, a da ujutru ustanete raspoloženi i vedri.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija
  • Konzumiranjem votke, likera, džina ili tekile manja je verovatnoća da ćete biti mamurni, ali je najbolje ne mešati piće sa bezalkoholnim pićima jer šećer može dodatno pogoršati bol u glavi.
  • Pivo i tamna pića imaju tendenciju da vam upropaste noćni život. Crveno vino je ponekad gore od belog vina, a ona jeftinija često sadrže sastojke koji su štetni i doprinose strašnom mamurluku, navode nutricionisti.
  • Šampanjac se u krvotok apsorbuje brže od drugih pića zbog ugljen-dioksida. Oko dve trećine ljudi se brže napije od šampanjca, a i mamurluk je mnogo gori.
  • Tamne likere i viski trebalo bi izbegavati jer je mamurluk veći, a da biste ga preživeli, najbolje je piti mnogo vode.
  • Alkohol dehidrira telo, pa je gazirana ili obična voda idealna za one s većom tolerancijom na alkohol. Odlično rešenje za mamurluk jeste i kokosova voda zato što je puna kalijuma i elektrolita. Kokosovu vodu možete da pijete i pre i posle pijanstva, pomoći će.
  • Kafa usporava lečenje od mamurluka. Kako sužava krvne sudove, bol u glavi se povećava i zato bolje preskočite onu jutarnju.
  • Nakon prekomernog alkohola obavezno jedite da biste apsorbovali alkohol. Hrana ne bi trebalo da bude previše masna niti sa mnogo šećera. Najbolja hrana su cvekla, brokoli, kelj, beli luk i limun, to jest sve što je bogato vitaminima B, C, magnezijumom i kalijumom.
  • Sledeći put kad krenete u noćni život pomoću jedne kašike meda pripremite stomak za početak lumpovanja

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading