Na dijeti ste i gladujete? Napitak od cimeta i vode olakšaće vam muke

Autor:

Lifestyle

16.12.2019

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cimet je začin koji se dobija od drveta istog naziva koje potiče sa ostrva Šri Lanke. Predstavlja odličan izvor kalcijuma, kalijuma, cinka i bakra, a takođe je i najbolji prirodni lek u borbi protiv dijabetsa. Osobe koje su na dijetalnom režimu ishrane trebalo bi da ga što češće koriste u ishrani, jer doprinosi mršavljenju, jačanju organizma i očuvanju imunog sistema.

RepublikaFoto: Photo by Gaby Dyson on Unsplash
Foto: Ilustracija

Cimet je zimzeleno drvo koje raste 10-15 metara u vis, a začin koji se dobija od korena ovog drveta predstavlja bograt izvor minerala, zbog toga, mnogi nutricionisti smatraju da je vredniji od zlata. 

Odličan je u borbi protiv dijabetasa jer reguliše nivo šećera u krvi. Zbog ove osobine, ukoliko ste na dijeti, cimet će doprineti da se osećate sitim i izbegnete glad. S obzirom na to da tokom dijetalne ishrane unosite manje kalorija, što može da rezultuje nervozom, njegov prijatan miris doprinosi boljem radu mozga i opuštanju nervnog sistema.

Ovaj jednostavan napitak od cimeta i ključale vode doprineće da kroz redukovanu ishranu prođete što bezbolnije:

- Pola kašičice cimeta prelijte šoljom ključale vode, poklopite i ostavite da odstoji pola sata.

- Kad se ohladi, dodajte kašiku meda. Pola šolje popijte neposredno pred spavanje, a drugu polovinu poklopite i ostavite u frižider.

- Ujutro, na prazan stomak, popijte preostalu količinu napitka, ali nipošto ga nemojte podgrevati - uzmite ga hladnog ili ostavite da se ugreje na sobnoj temperaturi.

Sa ovim napitkom imaćete osećaj svežine i dodatne snage jer ćete zaboraviti na glad. Sa druge strane, unećete dovoljno minerala u vaš organizam i telo neće patiti zbog nedostatka hrane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading